Bunicile noastre aveau un remediu foarte simplu si foarte eficient pentru a desfunda nasul copiilor – zdrobeau o ceapa si il puneau pe cel mic sa inhaleze.
Si stiau ele ce stiau!
Ceapa (atat verde, cat si uscata) contine compusi antibiotici si antivirali foarte puternici. Alicina continuta de ceapa (care ii si confera, de altfel, mirosul caracteristic) este o substanta care protejeaza plamanii si caile respiratorii de infectii si boli tumorale.
Ceapa mai contine cantitati importante de vitamina C, B9, potasiu si calciu, asa ca ar fi ideal daca cel mic ar si putea manca din ea (in amestec cu anumite piureuri de legume si in cantitati moderate, astfel incat sa nu simta usturimea caracteristica).
Clorofila pe care o contine ceapa verde curata organismul de metale grele si compusi toxici pe care ii ingeram din alimentele procesate chimic si termic, si aditivate din plin.
Ceapa contine si substante cu proprietati antialergice, asa ca mami, nu ezita sa o introduci si tu in meniu.
Daca vrei sa desfunzi nasul bebelusului, o poti face foarte usor, chiar cand cel mic doarme. Poti zdrobi o ceapa intr-un tifon si o poti lasa agatata de zabrelele patului, astfel incat cel mic sa inhaleze aerul, dar sa nu aiba acces la ceapa. Compusii din ceapa vor actiona rapid, iar pana dimineata cel mic va respira in voie, fara urma de haraiala sau respiratie ingreunata!