Iarasi cereale cu lapte? Ce-ar fi sa gasesti cateva alternative la acest clasic mic dejun? Uite 3 idei de mic dejun gustos si sanatos, pentru care nu ai nevoie de prea mult timp si nici de mari abilitati in bucatarie.
Omleta cu ciuperci
Ai nevoie de
- 2 oua
- 2 ciuperci mari, taiate cubulete
- un fir de cimbru (sau putin chimen, dupa gust)
- un praf de sare
Ouale sunt o sursa de proteine de calitate. Contin si cea mai multa vitamina D, dupa peste, precum si colina, omega-3, zinc si luteina, ceea ce le-a atras renumele de alimentele inteligentei. Ouale contin si vitamine din grupul B, vitamina A si E, dar si fier, cupru si mangan. Ciupercile reprezinta si ele o sursa de proteine de buna calitate si sunt bogate caloric.
Bate bine ouale, amesteca-le cu ciupercile taiate lamele sau cubulete si varsa apoi continutul intr-o cratita din teflon sau ceramica – nu mai este nevoie sa adaugi ulei. Presara deasupra cateva fire de cimbru sau chimen si putina sare. Serveste cu o felie de paine integrala.
Mascarpone cu fructe uscate
Ai nevoie de
- jumatate de cutie de mascarpone (125 g)
- 2 linguri de fructe uscate (caise, merisoare)
- o lingurita de miere (daca cel mic a implinit 2 ani)
- 2 linguri de lapte de migdale
Amesteca branza mascarpone cu laptele de migdale si cu lingurita de miere. Taie fructele uscate in bucatele mici si incorporeaza-le in pasta de mascarpone. Daca ti se pare prea complicat, poti pune toate ingredientele intr-un blender si poti amesteca pana obtii consistenta dorita.
Acest mic dejun este foarte bogat in calciu, fier si vitamina C.
Piure de banane cu mar si cu fulgi de ovaz
Ovazul este unul dintre cele mai satioase si sanatoase alimente. Contine betaglucan, care intareste imunitatea si inlatura senzatia de foame, dar are si efect antibacterian, antifungic, antiviral si antiparazitar. In plus, ovazul este un laxativ natural, fiind recomandat pentru prevenirea constipatiei. Bananele contin foarte mult potasiu si magneziu si reprezinta o sursa de proteine vegetale de calitate, iar marul este bogat in antioxidanti si contine quercetina, care intareste sistemul imunitar.
Pune intr-un bol 2 linguri de fulgi de ovaz, un mar taiat bucatele si scobit de cotor si o banana potrivita. Amesteca bine si foloseste eventual 2 linguri de lapte de migdale, pentru a omogeniza si dilua compozitia, obtinand o consistenta cremoasa.