E adevărat că viața ți se schimbă odată cu nașterea unui copil, însă te poți adapta ușor la noua rutină, dacă ai la îndemână toate lucrurile necesare. Iată are sunt recomandările noastre:
Sutien pentru alăptat
Un sutien ideal pentru alăptat trebuie să fie flexibil, iar cupele ușor de îndepărtat. De asemena, trebuie să alegi un sutien fără sârmă, deoarece poate deveni incomod și poate bloca acele conducte mamare care transportă laptele.
În ceea ce privește dimensiunea, măsoară-ți circumferința pieptului, în zona coastelor și a sternului, astfel încât să ai siguranța că sutienul ales este potrivit. Un mic truc este sutienul reglabil, care te scapă de grija că va trebuie să schimbi sutienul în funcție de posibilele fluctuații de mărimi ale sânilor. Materialul trebuie să fie confecționat din fibre naturale, care să nu îți provoace mâncărimi sau iritații. Sânii sunt foarte sensibili în această perioadă.
Pompă pentru sân
Dacă vrei să îți mai faci puțin timp și pentru tine ca să te odihnești sau ai nevoie să pleci de acasă pentru puțin timp, o pompă pentru sân este ajutorul tău care te scapă de grija alăptării. Cu ea colectezi mai mult lapte, care va fi la îndemână de fiecare dată când va trebui hrănit bebelușul, iar laptele este stocat direct în biberon.
Poți opta pentru o pompă electrică sau una manuală, cea din urmă fiind ușor de transportat și depozitat.
Geantă frigorifică
Dacă ești plecată în vacanță și nu ai unde să depozitezi laptele muls, poți opta pentru o geantă frigorifică pentru depozitarea biberoanelor cu lapte. Laptele poate fi consumat atât în stare proaspătă, dar și după ce a fost depozitat în frigider sau în congelator. Potrivit specialiștilor de la MayoClinic, perioada optimă pentru folosirea laptelui depozitat la rece este de cel mult trei zile.
Ține totuși cont de faptul că laptele matern poate fi stocat în geanta frigorifică pentru maximum 24 de ore. Evită să deschizi geanta frigorifică de prea multe ori ca să nu afectezi temperatura din interior.
Cremă pentru mameloane
Durerea în primele săptămâni de alăptare este normală. Mameloanele sunt sensibile și se pot irita destul de ușor. Durerea apare în primele zile de alăptare și se poate intensifica în următoarele zile. Poți trata aceste iritații cu ajutorul unor creme naturale speciale, inofensive pentru copii. Studiile au arătat că acele creme cu lanolină accelerează procesul de vindecare a mameloanelor iritate.
Aceste creme sunt lipsite de gust și de miros și nu este necesar să le îndepărtezi atunci când alăptezi. Totuși, dacă durerea persistă și este însoțită de crăparea și sângerare mameloanelor, este recomandat să mergi la medic.
Dacă te pregătești pentru această nouă etapă în viață ta, bifează și accesoriile de mai sus pe lista ta de lucruri esențiale pentru perioada de alăptare. Îți vor ușura activitățile de zi cu zi și te vei bucura din plin de toate experiențele noi, alături de copilul tău.
Sursă foto: Shutterstock