Sa-i pregatesti mancarica micutului tau nu este un lucru greu. Ci este cel mai bun mod de a te asigura ca acesta se va bucura de toate beneficiile alimentelor.
Inspirati-va din aceste de retete pentru copii. Sunt usor de placut si usor de facut, cu piureuri fine, care sunt perfecte pentru bebelusii de la 6 la 8 luni.
Ovaz pentru copii cu prune uscate
Cerealele sunt un aliment traditional pentru micutii care se afla la inceput de diversificare. Luati in calcul ovazul. Este rapid de gatit si reconfortant, precum si o sursa buna de fibre, vitamine si minerale in dieta bebelusului.
Ingrediente
- ¼ cana (1 oz / 30 g) ovaz laminat
- 4 prune uscate
Pregatirea
Asezati ovazul intr-un robot de bucatarie si agitati pana cand se macina fin. Intr-o cratita mica, amestecati impreuna ovazul macinat si 1 cana (8 fl oz / 250 ml) apa. Aduceti la fierbere la foc mediu-mare, apoi reduceti focul la minim.
Fierbeti ovazul, amestecand continuu cu un tel, pana cand amestecul se ingroasa, aproximativ 5 minute. Asigura-te ca textura este potrivita pentru bebelusul tau. Pentru a-l face mai subtire, adaugati apa, lapte matern sau formula. Se ia de pe foc si se lasa deoparte. Lasati sa se raceasca la o temperatura sigura.
Intr-o alta cratita mica la foc mediu, combinati prunele cu ¾ cana (6 fl oz / 180 ml) de apa. Fierbeti pana cand prunele devin fragede, aproximativ 8 minute. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca usor.
Omogenizati prunele intr-un blender, adaugand inca o strop de apa daca amestecul pare prea gros.
Iaurt cu fructe de padure
Acest piure delicios de fructe de padure este perfect pentru a-l obisnui pe copil si cu alt tip de lactate. Utilizati iaurt simplu pentru inceput, care este mai subtire decat iaurtul in stil grecesc si evitati aromele adaugate sau zaharul.
Ingrediente
- 1 cana (4 oz / 125 g) afine congelate proaspete sau dezghetate
- 1 cana (4 oz / 125 g) zmeura congelata proaspata sau decongelata
- Iaurt simplu cu lapte integral
Pregatirea
Combinati afinele si zmeura intr-un blender pana cand obtineti un piure neted. Se strecoara printr-o sita cu ochiuri fine intr-o cratita mica.
Puneti cratita la foc mediu. Fierbeti pana cand piureul incepe sa se ingroase, aproximativ 5 minute. Se transfera intr-un castron si se lasa sa se raceasca complet, amestecand ocazional. Piureul poate fi acoperit si refrigerat pana la trei zile.
Cand sunteti gata sa serviti, adaugati iaurt in vasul bebelusului.
Piure de mere si pere
Piureul de mere este extrem de versatil odata ce te apuci de combinatiile de arome. Incepeti cu doar doua mere, incercati un mar si o pere sau amestecati-l cu alte arome, cum ar fi afine sau kale.
Ingrediente
- 1 mar
- 1 para coapta
Pregatirea
Curatati si taiati marul si para. Taiati-le in bucati de mici. Intr-o cratita prevazuta cu un cos cu aburi, asezati bucatile de mere. Se toarna aproximativ 2,5 cm de apa. Puneti tigaia la foc mediu-mare, acoperiti-o si dati-o la fierbere.
Aburiti marul timp de 2 minute, apoi adauga bucatile de pere. Continuati sa aburiti, amestecand din cand in cand pentru a ajuta la gatit uniform. Asteptati pana cand fructul este foarte fraged, aproximativ 10 minute.
Scoateti tigaia de pe foc si scoateti cosul pentru aburi. Transferati fructele aburite intr-un blender si lasati-le sa se raceasca.. Daca este necesar, adaugati putina apa, lapte matern sau formula pentru a subtia piureul.