Un lucru este clar, in perioada sarcinii toate femeile viseaza mai mult, mai colorat, mai intens. Este o chestiune care tine de schimbarile hormonale. Visele dumneavoastra, bogate, variate, cateodata chiar absurde, va permit sa va exteriorizati angoasele legate de transformarea corporala, de nastere si de trecerea la un nou statut: acela de proaspata mamica.
Visati mai mult
Numeroase femei marturisesc ca in timpul sarcinii au experimentat vise aparte, foarte diferite de cele obisnuite in restul vietii lor. Sosirea iminenta a bebelusului da un impuls extraordinar imaginarului si vietii emotinale, iar corpul se pregateste la randul sau pentru gazduirea fatului, secretiile hormonale crescand considerabil pentru a favoriza dezvoltarea bebelusului. Unul dintre acestia, progesteronul, actioneaza ca un sedativ asupra sistemului nervos, de unde si nevoia pe care o resimtiti de a dormi si de a lenevi cat mai mult, precum si disponibilitatea pentru lumea viselor.
Va amintiti mai bine visele
Pozitionarea inconfortabila din pricina burticii mari, durerile, carceii, arsurile si nevoia de a merge des la toaleta va fac sa aveti un somn mai putin profund. Trezirile dese va ajuta sa va amintiti mai bine visele nocturne.
Vise regresive
Pentru ca graviditatea este o perioada care va conecteaza cu amintirile din propria copilarie si cu figura mamei, este posibil sa traiti in vis aventuri legate de imaginea proprie atunci cand erati mica, de conceptie, nastere si maternitate.
Visele nu trebuie luate foarte in serios
Inconstientul care se manifesta in vis poate lua cateodata un contur bizar. Nasterea unor copii cu dizabilitati, moartea copilului sau alte posibile cosmaruri suferite in timpul sarcinii nu reprezinta decat imaginea propriei anxietati cu privire la sanatatea si bunastarea viitorului copilas.
Tema de nastere si de travaliu
Mai puteti visa momentele chinuitoare din timpul travaliului, al nasterii sau al internarii. Daca sunteti la prima sarcina, este posibil ca toate acestea sa nu aiba nici cea mai mica legatura cu realitatea. Si nu uitati, spitalele exista pentru a va asigura confortul si siguranta nasterii, asa ca nu aveti de ce va teme!
Dorinta de a avea un copil – un domeniu ambiguu
Nasterea unui copil are multe aspecte frumoase, dar este insotita de cateva mici neplaceri care, nefiind inca concretizate, pot deveni exagerate in imaginatie. Teama de schimbare, responsabilitatea de a ingriji o noua viata, sacrificarea propriei libertati si a clipelor in doi alaturi de partener, toate acestea se reflecta in vise. Puteti sa va imaginati singura, divortata, puteti visa ca nu sunteti insarcinata sau altele asemenea. Acest lucru nu inseamna ca nu va doriti copilul sau ca nu veti fi o mama buna. Sunt numai o incercare de adaptare la situatia care va asteapta.
Sursa: www.nou-nascuti.ro