[imagebrowser id=6]In majoritatea cazurilor, copiii cu varste de pana la trei anisori pot avea picioare usor strambe. In rare cazuri, un asemenea semn poate deveni motiv de ingrijorare, prezentand o afectiune la nivelul picioarelor.
Cu toate acestea, atunci cand isi privest copiii, proaspetii parinti doresc sa fie perfecti din cap pana-n picioare. De aceea, in cazul in care bebelusul are picioarele strambe parintii se sperie si se adreseaza medicului cu o sumedenie de intrebari, cautand un tratament adecvat.
Insa, nu trebuie sa uiti ca imediat dupa nastere toti copiii au picioarele strambe, tinand cont de pozitia incomoda pe care acestia au avut-o in uterul mamei.
In cazul in care picioarele strambe persista dupa varsta de trei anisori este indicat sa va adresati medicului in vederea efectuarii unor investigatii. Radiografia la nivelul membrelor reprezinta solutia cea mai sigura pentru depistarea unor afectiuni ale oaselor piciorului.
Iar daca medicul observa prezenta unei afectiuni, poate recomanda folosirea unei proteze. De asemenea, suplimentar vor putea fi recomandate si anumite tratamente pe baza de calciu si vitamina D. Alimentatia sanatoasa, dar si momentul in care il ajuti pentru prima oara sa mearga pot influenta osatura piciorului copilului. In cazul in care il fortezi sa mearga mai devreme decat este normal, punandu-l in premergator sau tinandu-l de manute este posibil ca micutului sa i se strambe picioarele.
Incaltamintea reprezinta si ea un factor decisiv atunci cand vine vorba de picioarele copilului. De aceea, alegerea unei incaltaminte comode care sa aiba taloneta, precum si folosirea acesteia abia dupa momentul in care copilul invata sa mearga reprezinta solutia sigura pentru ca picioarele copilului sa nu se strambe.
Foto: http://www.organicbebe.ro / http://www.bebecurier.ro