[imagebrowser id=18]„Oamenii sunt fiinte sexuale inca de la inceputuri”- spunea Freud in operele sale. Asa ca, pentru a supravietui si a ne fi bine este nevoie de sex…Acelasi lucru, am putea spune, cu nevoile de alimentatie, somn sau apa.
Cu toate acestea, se poate afirma ca in realitate exista o serie de oameni activi sexuali, dar si inactivi sau abstinenti.Chiar daca ne mira cea de-a doua categorie, pe noi oamenii activi sexual, nu putem inca depista unicul motiv pentru care oamenii se abtin de la a face sex. Unii nu au partener sexual , altii pur si simplu nu vor, altora le este interzis de cultul religios din care fac parte, fiecare situatie diferind de la caz la caz.
Nu toti cunosc insa ca abstinenta sexuala poate conduce catre serioase probleme de sanatate, dereglandu-ne viata si organismul in intregul sau. Tot Freud era de parere ca barbatul nu poate functiona la parametri normali daca nu face sex. A avea parte de o viata sexuala activa, cu partide dese si regulate inseamna sa iti revitalizezi organismul si sa te identifici cu un mod de viata sanatos.
A considera sexul un pacat inseamna a ajunge la degradare fizica si la epuizare organica, am putea spune. Lipsa sexului te poate transforma atat fizic, cat si moral, iti poate aduce atat deficiente medicale, cat si stari certe de depresie.Cu toate acestea, a duce o viata fara sex nu inseamna ca nu vei putea sa supravietuiesti. Chiar si fara sex exista cazuri care se pot descurca. Maicutele de la manastire sau calugarii sunt exemplele tipice care, prin legamantul lor biblic au renuntat la placerile carnale in favoarea celor morale.
Cu toate ca Freud a considerat lipsa sexului o degradare a intregului organism, oamenii de stiinta nu au generalizat aceasta teorie. Efectele abstinentei sexuale difera de la un caz la altul, de la individ la individ. Unii pot trai fericiti, fiind mai preocupati de aspecte de ordin moral, pe cand altii se epuizeaza psihic, cazand intr-o serioasa depresie.
Nu trebuie sa uitam ca partidele regulate de sex cu partenerul ne imbunatatesc presiunea arteriala, ritmul cardiac, ne inlatura durerile de cap, functionand asemenea unui analgezic si ne mentin intr-o stare fizica destul de buna, regland tonusul muscular.
Foto: www.dcnews.ro / http://www.libertatea.ro