Agresivitatea media apare tot mai mult transpusa in lumea celor mici. Multitudinea de canale tv si pluralitatea de informatie ii determina pana si pe cei mai mici consumatori de media sa-si creeze o anumita dependenta fata de emisiunile si programele tv, adesea mult mai agresive si nocive dezvoltarii psihice a celor mici.
Poate va intrebati de ce anume este rau ca micutul sa isi petreaca un anumit interval de timp in fata televizorului. Ei bine, isi distruge sanatatea vizuala, isi poate deforma coloana vertebrala, pot aparea probleme legate de obezitate, ca urmare a lipsei de miscare pe parcursul a ore intregi.
Si pe langa toate cele expuse, mai putem enumera si agresivitatea de la nivel psihic al acestuia. Poate veti fi tentati sa sustineti ca mass media favorizeaza accesul publicului la informatie, un astfel de lucru fiind benefic tuturor. Un argument ce poate fi contrazis atunci cand va ganditi la difuzarea violentei pana si in desenele animate sau la prelucrarea informatiei conform cerintelor postului tv.
Copiii se pot inspira adesea din ceea ce vad la televizor si chiar vor incerca sa imite informatia primita. Astfel o informatie distorsionata sau chiar violenta poate reprezenta pentru cei mici un mijloc de imitare.
Si toate orele din fata televizorului se pot reflecta intr-un comportament inadecvat al copiilor atunci cand iau contact cu colectivitatea, un libaj vulgar, o agresivitate fizica fata de colegii de clasa ori fata de prieteni. Brusc, va puteti trezi in situatia ca micutul sa nu mai fie interesat de problemele scolare, de carti ori de studiu, ci de diferitele practici de lupta pe care le-a observat la televizor.
Si poate va veti grabi sa aruncati vina pe canalele de televiziune, considerandu-le incapabile sa realizeze o selectie eficienta a programelor destinate copiilor – iata ca si de aceasta data, se pare ca gresiti. Chiar daca televizorul a creat dependenta secolului nostru, nu trebuie sa treceti nepasatori peste orele epuizate de copii in fata acestuia. Trebuie sa va interesati cu privire la informatia ce i se face cunoscuta celui mic si sa va ingrijiti sa ii selectati cu atentie canalele conform criteriilor dumneavoastra de educatie. Asa ca, in lipsa unei comunicari si al unui interes din partea voastra, nu veti putea opri informatiile defavorizante celor mici.
Articol realizat de Tatiana Tuţă