[imagebrowser id=43]Mai mult de jumatate dintre femei sufera de fibrom uterin.Potrivit specialistilor, fibromul uterin apare cu regularitate la femeile trecute de 35 de ani ca urmare a producerii unui dezechilibru hormonal la nivelul organismului.
Cu toate acestea, nu trebuie sa va speriati. Indiferent care ar fi diagnosticul pus de catre medic, fibromul uterin nu este cancer, ci o tumora la nivelul tesutului muscular al uterului. Desigur, pot exista situatii in care o femeie sa dezvolte mai multe astfel de formatiuni tumorale la nivelul uterului, avand dimensiuni cuprinse intre un milimetru si 20-30 centimetri.
De regula, orice fibrom este insotit de o hemoragie asemanatoare unei menstruatii mai lungi si mai abundente. Nu putem nega nici faptul ca pot aparea dureri la nivelul abdomenului inferior, constipatie, o marire a abdomenului si un ciclu neregulat.
Se poate sustine si faptul ca un odata cu aparitia fibromului uterin, pacienta va putea intra in menopauza, insa cu ajutorul tratamentului medicamentos poate veni in intampinarea unor astfel de dezechilibre hormonale.
Asa cum aminteam, fibromul uterin poate fi tratat atat medicamentos, cat si prin interventia chirurgicala. In cazul in care fibromul este destul de mare sau menstruatia nu se mai opreste, fiind foarte abundenta, medicii pot recomanda operatia sau necrozarea fibromului.
Fie ca se opteaza catre extirparea tumorii, fie extirparea in intregime a uterului, medicii pot asigura succesul unei astfel de interventii chirurgicale atunci cand pacienta ajunge in timp util la spital.
O alta metoda folosita de catre medici este embolizarea sau injectarea unei substante in vasele de sange in asa fel incat fibromul, ramas fara oxigen, sa se poata resorbi in timp.
Foto: http://www.euforia.tv / http://www.cancan.ro