Fiecare anotimp are anumite caracteristici proprii din punct de vedere alimentar. Desi fructele si legumele sunt preferate si recomandate mai pe tot parcursul anului, acestea nu sunt consumate cu aceeasi regularitate.
Multi sunt tentati sa se adreseze fast-food-urilor din lipsa timpului necesar prepararii, altii prefera mancaruri gustoase din carne cat mai grasa. Dar nu trebuie sa uitam, totusi, ca suntem in anotimpul cel mai placut, in care putem gasi cea mai larga varietate de fructe si legume proaspete pe care nu le putem gasi oricand, mai ales iarna. Asa ca, incercati sa va alimentati sanatos folosindu-va de varietatea oferita de acest sezon.
Din punct de vedere medical se recomanda ca zilnic sa trebuiasca sa folosim suplimentele aduse de fructele si legumele romanesti. De aceea, va trebui sa consumam zilnic o salata de fructe compusa dint-o varietate de asemenea alimente, minim cinci la numar. Cu toate acestea, nu toti par sa renunte usor la ceea ce le ofera gusturi minunate, fiind destul de satioasa, si anume consumatorii de carne.
Antioxidantii alimentari pe care ii contin fructele ne ofera minimul de confort de dezvoltare armonioasa a intregului organism. Asa ca, incercati sa uitati de carne, prajeli, fast-food-uri si inlocuiti-le cu ceea ce este mult mai sanatos. Pepenele, capsunile, merele, zmeura, caisele, piersicile, ciresele, toate sunt mult mai gustoase si mult mai sanatoase decat carnea consumata indiferent cum. Vei beneficia de actiunea binefacatoare a acestora, fiind diuretice, ajutand la purificarea organismului, atat in interior, cat si la exterior, la nivelul epidermei.
Mancarea de legume nu va trebui consumata in mult ulei sau prajita. Foloseste-te de ideile tale si prepara-le la abur sau in cuptor pentru a le pastra proprietatile vitaminice de care dau dovada.
Chiar daca suntem adeptii consumului de fructe si legume, nu trebuie sa excludem consumul de peste care ofera suficiente proteine, calciu, fosfor, dar si multe, multe vitamine organismului. Dar si aici, atentie la modul de preparare – se recomanda consumul de peste la gratar sau marinat. Carnea slaba de pui sau de vita, dar si branza si ouale fierte maresc gama alimentara pe timpul verii.
Nu uita de hidratare. O poti face destul de usor, folosindu-te tot de fructe si legume. Asa ca, poti incerca sa prepari sucuri din fructe naturale, combinate cu cateva legume gustoase pentru a beneficia de aceleasi suplimente de vitamine necesare organismului fiecaruia.
Iata ce pot trata sucurile de fructe si legume:
- sucul de morcov ajuta la intarirea sistemului nervos;
- sucul de rosii ajuta la intarirea organismului epuizat fizic, dar ajuta si la prevenirea cancerului;
- sucul de caise va reda tonusul si va revitalizeaza organismul.
Asa ca, nimic mai simplu… Nu incercati totusi sa le inlocuiti cu bauturile carbogazoase sau cu sucurile naturale din comert datorita constinutului lor bogat in conservanti si produse chimice periculoase pentru sanatatea organismului.