Imediat dupa sarcina, noile modificari hormonale prin care trece organismul tau iti va afecta rezistenta firului de par.
Daca pana nu demult erai obisnuita cu un par suplu, plin de vitalitate si destul de bogat, dintr-o data vei putea observa ca iti va cadea din ce in ce mai mult par, ca acesta devine mai subtire si mai inspicat. Chiar daca exista si situatii contrare in care imediat dupa nastere tanara mamica se va confrunta cu o crestere mai bogata si mai sanatoasa a firului de par, acestea par a fi din ce in ce mai rare.
Cu toate acestea, este de stiut ca nu numai sarcina il poate afecta. Stilul nostru de viata, dar si alimentatia cu deficiente vitaminice poate provoca o cadere abundenta a acestuia, uscarea lui si lipsa de vitalitate. Astfel, o dieta sanatoasa iti va influenta pe langa multe altele din organism chiar si cel mai firav fir de par.
Un par fara vitamine nu va mai creste, va deveni din ce in ce mai uscat si va fi destul de inspicat spre varfuri. Pentru a nu ajunge in asemenea situatii este indicat ca in alimentatia ta sa introduci alimente bogate in fier, zinc si vitamina B. Asadar, introdu in alimentatia ta multi carbohidrati, proteine, dar si nelipsitele fructe si legume proaspete.
Cu toate acestea, indiferent de cantitate de fructe, legume ori carbohidrati pe care o vei consuma, nu vei putea remedia greselile din trecut. Vopsitul cu diferite substante de natura chimica sau absenta tunsului pe o perioada de peste un an, determinand fire inspicate, nu vor putea fi reparate cu niciun fel de regim alimentar.
Daca parul tau si-a schimbat brusc aspectul, devenind mai gras fata de cum erai obisnuita in trecut acorda mare atentie regimului alimentar pe care il urmezi. Daca vei adauga in alimentatie anumite mancaruri care determina o transpiratie mai abundenta a intregului organism, vor determina chiar si transpiratia scalpului si, astfel, ingrasarea firului de par.
Daca parul, in schimb, a devenit mai uscat nu uita de un regim bazat pe multe nuci, alune, peste, seminte. Parul tau a devenit mai subtire si nu cunosti cauza? Simplu, organismul trece printr-o carenta de fier. Se cunoaste probabil ca o fiinta umana are nevoie de 14,8 mg de fier pe parcursul unei zile. Daca vei fi atenta la aportul de fier din organism, asigurandu-i acestuia necesarul cerut si nu vei observa nicio schimbare vizibila, incearca sa te adresezi unui medic dermatolog pentru rezolvarea problemei.
Absenta vitaminei B din organism ca urmare a stresului prin care poate trece fiinta umana zi de zi poate cauza o stopare a cresterii parului, dar si o albire a sa inainte de vreme. Asadar, efectueaza un set de analize din care sa iti poti da seama de cantitatea de vitamine secretata de organism, iar daca ti se va indica o carenta a uneia, nu uita sa o completezi fie alimentar, fie medicamentos.