Luna a saptea de viata este extrem de importanta in viata unui copil. Cum anume il vei alimenta conteaza mai ales in dezvoltarea sa armonioasa. Asa ca, sa continuam pasii alimentatiei diversificate.
Daca bebelusul s-a obisnuit deja cu supa de legume, cu piept de pui, pasat, poti adauga in aceasta putin miez de paine pentru mai multa consistenta. De acum inainte medicul iti va recomanda introducerea in supa a ficatului de pui, pasat. Datorita continutului sau caloric si al nutrientilor ce se regasesc in ficatul de pui este esential ca bebelusul sa aiba mese regulate cu ficat de pui.
Piureul de cartofi poate fi introdus spre sfarsitul lunii a saptea. Se va fierbe lapticul in clocot, dupa care se vor adauga cartofiorii. La sfarsit se vor pasa cu multa grija, se va adauga putina smantana sau unt si un praf de sare.
Pestele, dar nu foarte gras, poate fi adaugat in alimentatia zilnica al copilului, in supa de legume in special, inlocuind carnea de pui cu peste. Si carnea de vita poate constitui un ingredient inlocuitor al carnii de pui de acum inainte.
Dimineata ii veti putea fierbe un ou proaspat celui mic, dar, atentie, acestuia nu i se va da decat galbenusul intrucat albusul poate produce alergii la copiii sub varsta de un anisor.
Grisul cu lapte de vaca sau orezul cu lapte pot fi mese destul de placute pentru seara bebelusului. La preparare, aveti grija sa fie putin mai lichide si sa adaugati putin zahar pentru a le indulci.
Asadar, meniul zilei va fi urmatorul:
7.00 – laptic;
10.00 – un fruct cu biscuite + laptic;
13.00 – supa de pui/peste/vita+piure de legume;
16.00 – iaurt+ou+laptic;
19.00 – cereale cu lapte sau gris/orez cu lapte;
22.00 – lapticul de seara.
Sucul de fructe si apa vor fi introduce intre mese.