[imagebrowser id=117]Adesea parintii isi eticheteaza, din diverse motive, copilul linistit, rezervat, ca fiind un copil timid. Insa timiditatea copilului nu este o problema, aceasta poate fi doar una dintre trasaturile sale. Persoanele cu o personalitate timida sunt, de regula, buni ascultatori.
De cele mai multe ori, viata sociala a copiilor apare atunci cand ies si se joaca impreuna. Prin jocuri sau sporturi, parintii au sansa de a vedea comportamentul acestuia.
Daca, copilul tau are unele probleme ce il impiedica sa isi faca prieteni, iata cativa pasi simpli care te vor ajuta sa il indrumi pentru a-si imbunatatii coeficientul sau de sociabilitate:
- Iesi mai mult cu copilul tau in oras, in parcuri, in general in locuri aglomerate unde are sansa de a socializa si cu alte persoane.
- Invita alti copii la tine acasa; un copil timid se simte mult mai in siguranta si increzator in el atunci cand este la el acasa. De asemenea fiind gazda, el se va simti obligat sa interactioneze cu ei, astfel il va ajuta sa devina mai sociabil.
- Incurajati-va copilul sa faca sporturi sau activitati de care el se simte atras, astfel il va ajuta sa iasa din “cochilie”.
- Afla ce fel de prieteni are copilul tau. Este posibil ca toti prietenii lui, sa fie de asemenea timizi, ceea ce poate insemna ca timiditatea sa este o atitudine normala pentru el.
- Copilul se poate ascunde in spatele timiditatii, aceasta fiind o modalitate de a acoperi slabiciunea lor. Ajutati-va copilul sa isi recapete stima de sine, il va ajuta sa nu se mai ascunda si sa fie timid.
Foto: i0.data.psychologies.ro / www.euforia.tv