Copilul tau se confrunta cu deja celebra problema nocturna, aceea a facutului pipi in pat, cunoscuta in termeni medicalu drept enurezia nocturna si nu gasesti inca o solutie? Pentru tratarea acestei probleme trebuie ca mai intai sa incercam sa descoperim care sunt cauzele aparitiei ei la copiii in varsta de 5-6 anisori. De la stresul zilnic, probleme de natura familiala sau chiar influenta scolii asupra personalitatii copilului, toate pot fi cauze destul de serioase ce pot provoca enurezia nocturna.
Ce inseamna enurezia? Emisia de urina in timpul somnului in mod inconstient, la copiii mai mari de 5 anisori. Potrivit statisticilor un copil din 10 sufera de enurezie nocturna, iar gradul de afectare este mai mare in cazul baietilor decat cel al fetitelor.
Depistarea enureziei si a cauzei ei este foarte importanta pentru tratarea acesteia intrucat cei afectati sunt aparent copii fara afectiuni renale, urinare sau neurologice.
Ce trebuie facut dupa ce enurezia a fost depistata? In primul rand asigurarea unei igiene corespunzatoare. Inainte de culcare copilul va trebui sa mearga la baie si sa nu mai consume lichide. Tratamentul medicamentos se va recomanda in cazuri mai grave.
Daca va ganditi ca enurezia va afecteaza doar asternuturile, ei bine, gresiti. Aceasta are o influenta destul de mare asupra psihicului copilului. Mai mult de 40% dintre cei suferind de enurezie refuza sa ramana peste noapte la un prieten, sa mearga in excursii sau sa doarma cu parintii. Altii, in proportii destul de mari, considera ca sunt o povara pentru parinti.
Netratata la timp si in mod corespunzator, efectele enureziei pot aparea si in adolescenta atat la baieti, cat si la fetite, fiind o boala extrem de vatamatoare psihic pentru acestia.