[imagebrowser id=203]Mentinerea greutatii in timpul sarcinii reprezinta o preocupare pentru fiecare gravida.
In timpul sarcinii orice gravida acumuleaza o greutate cuprinsa intre 9 si 15 kilograme. In cazul in care aceste valori sunt depasite, gravida se poate confrunta va trebui sa se prezinte la medic intrucat risculpierderii sarcinii, dar si al diabetului gestational este unul destul de mare.
Pe parcursul unei sarcini, gravidele sunt tentate sa manance mai mult decat le cere organismul, aruncand totul pe seama poftelor alimentare necontrolate.
Cu toate acestea, specialistii sunt de parere ca o gravida nu va trebui sa manance dublu, chiar daca in burtica creste si se dezvolta o noua viata. Este suficient sa manance sanatos si echilibrat.
In timpul sarcinii este indicat sa eviti alimentele bogate caloric, grasimile, prajelile, precum si dulciurile. Mesele mici si dese reusesc sa regleze senzatia de foame din timpul sarcinii.
Nutritionistii sfatuiesc gravidele sa se hidrateze destul de bine, consumand multa apa. Un asemenea lucru este benefic pentru dezvoltarea armonioasa a bebelusului, dar si pentru mentinerea greutatii.
Indiferent cat de tentante ar fi alimentele tip fast-food este indicat ca pe parcursul sarcinii sa incercati sa le evitati in totalitate intrucat pot fi nocive pentru bebelus, avand in acelasi timp un efect rapid al cresterii in greutate in sarcina.
Ori de cate ori ai ocazia este indicat sa te urci pe cantar intrucat in acest fel vei reusi sa mentii un control eficient al greutatii. In cazul in care observi ca ai depasit limita de greutate admisa in saptamana respectiva este bine sa te adresezi medicului specialist.
Exercitiile fizice in timpul sarcinii reprezinta un alt mod pentru mentinerea greutatii. Cu toate acestea, medicii te sfatuiesc sa nu incerci sa faci performanta si sa supui organismul unui efort prea mare.
Foto: http://info-sarcina.ro / http://www.qbebe.ro