[imagebrowser id=223]Proiectul Passion4Cooking dezvoltat de Electrolux se extinde la nivel national si invita toti food bloggerii din tara sa accepte provocarea de a-si inscrie reteta intr-o competitie cu traditie. Dupa ce, timp de un an, food bloggerii din Bucuresti au fost invitati sa-si arate maiestria culinara la „Cina cu Electrolux”, anul 2012 este dedicat oamenilor pasionati de gatit din celelalte regiuni ale tarii.
Peste 30 de food bloggeri din Bucuresti au participat pana in prezent la „Cina cu Electrolux”, un concept dezvoltat sub umbrela Electrolux Passion4Cooking, care si-a propus sa stranga o comunitate de oameni pasionati de arta culinara, care sa se intalneasca in mod regulat, sa impartaseasca noutati gastronomice si sa invete impreuna. Fiecare participant a descris pe blogul sau aceasta experienta din prisma personala, tocmai pentru ca, in urma sesiunilor de gatit, fiecare a castigat un nou prieten, o noua reteta sau depasirea temerii de a gati in fata unui public.
In 2012 proiectul Passion4Cooking se va extinde la nivel national, Electrolux oferind posibilitatea tuturor food bloggerilor din tara sa-si demonstreze priceperea si pasiunea pentru gatit. Structurat in trei editii independente, dedicate anumitor regiuni din Romania, acesta isi propune sa scoata la iveala cele mai complexe retete traditionale romanesti.
Prima competitie Passion4Cooking va debuta chiar in februarie si va avea ca tema „Retetele traditionale moldovenesti si bucovinene”. Food bloggerii care doresc sa se inscrie vor trebui sa trimita un email la adresa rduta@golinharris.com, prin care sa-si exprime dorinta de participare, si sa gateasca o reteta care sa respecte specificul acestei editii. Timpul de gandire si de preparare se va incheia pe data de 12 februarie. Pe 15 februarie toti participantii trebuie sa posteze pe blogul personal reteta cu care intra in competitie.
Cele trei retete castigatoare vor fi desemnate de catre juriul alcatuit din: Carmen Georgescu, Marketing&Communication Manager Electrolux Romania si Maria Nemtanu, specialist in mancaruri traditionale moldovenesti si bucovinene. Niciunul dintre cei doi reprezentanti ai regiunilor nu fac parte din comunitatea de food bloggeri, asigurandu-se astfel impartialitatea voturilor.
Castigatorii vor fi invitati apoi in Bucuresti, sa pregateasca retetele propuse si sa invete sase ucenici arta si secretele prepararii retetelor traditionale romanesti. Evenimentul propriu-zis va avea loc la Club Cortina din Corbeanca, acolo unde food bloggerii s-au reunit pentru „Cina cu Electrolux”. Electrolux le va asigura castigatorilor transportul si cazarea, precum si multe alte cadouri surpriza.
„Ne-am propus, inainte de toate, ca anul acesta sa ducem mai departe secretul bucatariei traditionale romanesti, de aici si ideea competitiilor cu specific. Fiecare food blogger care va fi prezent la evenimentul Electrolux din Bucuresti va avea alaturi doi ucenici, carora sa le impartaseasca mici secrete si trucuri, care fac mancarea mult mai gustoasa. Cand vom juriza retetele inscrise in concurs, vom avea in vedere complexitatea acestora, dar grija pentru aranjare si prezentare.”, spune Carmen Georgescu, Marketing and Communication Manager Electrolux.
Celelalte editii ale proiectului Electrolux Passion4Cooking vor avea loc in mai, respectiv noiembrie 2012. Temele acestor editii vor fi anuntate chiar inainte de inceperea propriu-zisa a competitiei.
Foto: http://www.instablogsimages.com