[imagebrowser id=292]Ori de cate ori medicii considera necesar, acestia ii pot impune gravidei anumite metode de inducere a travaliului.
Atunci cand nasterea se apropie de sfarsit, iar gravida prezinta niste afectiuni, generand astfel o nastere cu probleme este posibil ca medicii sa induca travaliul.
Inducerea travaliului presupune administrarea unei medicatii specifice gravidei pentru inducerea contractiilor in vederea declansarii nasterii si expulzarii fatului.
In cazul in care sarcina a depasit durata de 42 de saptamani medicul poate recomanda inducerea travaliului pentru a evita astfel anumite malformatii sau chiar decesul copilului. In situatia in care sarcina a trecut de 42 de saptamani, copilul nu va mai putea primi nutrientii necesari prin placenta, aparand astfel probleme de dezvoltare.
O alta situatie riscanta pentru care este necesara inducerea travaliului consta in ruperea apei fara ca travaliul sa inceapa. Ruperea membranelor si absenta travaliului pot determina o serie de situatii riscante pentru copil.
Inducerea travaliului se impune chiar si atunci cand suferi de anumite afectiuni care ti-ar putea pune atat tie, cat si copilului sanatatea in pericol. Un astfel de caz este preeclampsia ori lichid amniotic prea putin in asa fel incat copilul sa nu se poata dezvolta.
Ori de cate ori ai suferit o prima nastere in care copilul s-a nascut mort medicii iti pot recomanda inducerea travaliului in mod artificial.
In ultima perioada tot mai multi medici le solicita gravidelor sa se interneze mai devreme de primele semne ale nasterii, insa varsta sarcinii va trebui sa aiba cel putin 39 de saptamani. Intr-o astfel de situatie medicii ii pot administra gravidei mai multe medicamente pentru inducerea travaliului. Un astfel de lucru este necesar mai ales atunci cand gravida locuieste mai departe de maternitate si exista riscul ca aceasta sa nu primeasca rapid supravegherea medicala.
Foto: http://www.utilecopii.ro / http://depici.ro