Primele etape ale diversificarii hranei bebelusului sunt destul de importante pentru deprinderea unor obiceiuri alimentare corecte la bebelus. De aceea, cerealele pot fi considerate adaosuri alimentare esentiale pentru dezvoltarea celui mic in acest moment important al vietii lui.
Introducerea in alimentatia bebelusului a cerealelor ajuta in lupta impotriva obezitatii, prevenind-o, ajutand la reglarea tranzitului intestinal.
Potrivit specialistilor, cerealele reprezinta o sursa viabila de energie necesara bebelusului pe parcursul noptii. Prin compozitia lor bogata in fibre ajuta la reglarea tranzitului intestinal, ajutand bebelusul sa scape de problemele suparatoare ale constipatiei. Totodata, continutul lor bogat in proteine, glucide si vitamine asigura dezvoltarea armonioasa a bebelusului. Totodata, daca analizam compozitia lor bogata in vitamina A, C, B1, D, B6, K, PP, dar si a calciului si fierului vom reusi sa ne dam seama cat de importante sunt pentru echilibrarea alimentatie bebelusului.
Daca bebelusul prezinta intoleranta la gluten, parintii vor putea sa incerce pentru bebelusul lor cereale fara un astfel de continut. Asadar, se vor exclude cele care contin grau, ovaz, secara sau porumb si se vor alege cele pe baza de orez, roscove, porumb sau tapioca.
Tot gama larga de cereale iti vor oferi posibilitatea sa le prepari fie cu lapte, fie cu apa, acestea avand in continutul lor lapte praf adaugat. La preparare, se va tine cont ca acestea initial sa devina mai subtiri, ulterior marindu-se doza de cereale pentru ingrosare. Bebelusul va trebui obisnuit la inceput cu o alimentatie mai moale, pentru ca mai apot sa devina mai consistenta.
Daca esti in pana de idei, ei bine, acestea pot fi preparate destul de usor alaturi de alte mancaruri realizate de catre tine. Asadar, le poti amesteca cu iaurt, branzica sau fructe.
Inainte de a-i introduce un astfel de aliment este indicat a intreba medicul pediatru. Acesta iti va putea da indicatii referitoare la capacitatea bebelusului tau de a digera un astfel de aliment.