[imagebrowser id=316]Imediat dupa ce ajungi acasa cu nou-nascutul, trebuie sa ii asiguri acestuia conditiile optime necesare pentru o buna dezvoltare. De aceea, pastrarea unei temperaturi de 22-24 grade Celsius reprezinta una dintre atributiile parintilor.
Temperatura din camera nou-nascutului nu va trebui sa fie nici prea mica, sub 21 de grade, dar nici prea mare, peste 25 de grade Celsius intrucat exista pericolul de supraincalzire a organismului nou-nascutului.
In iernile friguroase este indicat ca pe langa incalzirea asigurata de catre sistemul centralizat sa mai folositi si un radiator in asa fel incat sa existe o temperatura optima in locuinta. Cu toate acestea, radiatorul va trebui folosit numai atunci cand in camera nu se va putea mentine o temperatura mai mare de 20 de grade Celsius.
Pentru masurarea temperaturii din camera se va folosi un termometru montat eficient, fixat in locuinta chiar deasupra patutului nou-nascutului.
In cazul in care in locuinta este prea cald este posibil ca aerul sa devina uscat. Potrivit medicilor aerul din incaperea in care se afla nou-nascutul va trebui sa fie mentinut umed. Pentru un astfel de lucru este indicat ca in apropierea caloriferului sa fie asezat un vas cu apa in asa fel incat sa se asigure umiditatea.
Chiar daca afara este iarna, nou-nascutul nu va trebui imbracat prea gros intrucat acesta nu se va putea misca in voie. De aceea, pentru a fi siguri ca nou-nascutului ii este cald ii puteti aseza in patut cateva paturi mai groase. Temperatura acestuia va trebui controlata zilnic in primele saptamani de viata. Ori de cate ori termometru arata ca nou-nascutul are o temperatura ce depaseste 38 de grade Celsius, consultati medicul specialist si reduceti sursele de caldura, atunci cand in locuinta este prea cald.
Foto: http://www.aniuk.ro / http://mesagerulneamt.ro