[imagebrowser id=349]Imediat dupa nastere, nou-nascutul primeste toata atentia cadrelor medicale de specialitate care se asigura ca buricul sau se afla in afara oricarui pericol.
Ajuns acasa, fiecare parinte se teme si se considera incapabil sa ii ofere cea mai buna ingrijire. In realitate, in timpul spitalizarii sale buricul nou-nascutului este protejat cu ajutorul unor copci de plastic in asa fel incat sa nu se permita sangerarea. Dupa un interval de maxim trei saptamani acesta se va usca si va cadea de la sine.
Tocmai de aceea, medicii le recomanda mamicilor sa evita spalarea acelei zone, iar in eventualitatea in care aceasta este putin umed sa se stearga cu o carpa moale, cu mare atentie. In principiu, fiecare mamica este sfatuita de catre medici sa isi spele nou-nascutul cu ajutorul unui burete umed, insa este indicat sa se fereasca zona buricului.
De asemenea, ori de cate ori se va schimba scutecul este bine ca buricul sa fie curatat cu spirt in asa fel incat sa se evite infectarea regiunii. Pentru ca aceasta operatiune sa fie mai usoara este indicat sa folosesti anumite betisoare de urechi, imbinate in putin spirt.
Ingrijirea buricului nou-nascutului presupune o mare atentie din partea proaspetei mamici. De aceea, aceasta este sfatuita ca scutecul sa fie asezat in asa fel incat sa nu il acopere intrucat in interiorul scutecului se va crea o zona putin umeda ceea ce nu ii va permite uscarea.
In cazul in care buricul a cazul mai devreme decat te asteptai este bine sa ii ingrijesti in continuare regiunea, aplicand putin spirt pana atunci cand zona se vindeca definitiv.
Foto: http://www.qbebe.ro / http://sanatate.bzi.ro