[imagebrowser id=376]Atunci cand vine vorba de venirea pe lume a unui fratior este posibil sa apara un sentiment de gelozie. Tocmai de aceea, este indicat ca parintii sa se poarte prudent si sa ii comunice copilului ce reprezinta pentru el un fratior sau o surioara.
Cu toate ca niciunul dintre noi nu ne dorim a fi inlocuiti de o alta persoana, in realitate venirea pe lume a unui fratior inseamna un motiv de bucurie pentru copilul de astazi, ajuns adult mai tarziu.
Pierderea dragostei parintesti reprezinta principala temere a copilului. Cu toate acestea este indicat sa purtati o serie de discutii in care sa ii oferiti lamuririle necesare in asa fel incat sa nu priveasca nasterea fratiorului ca pe un motiv de ranchiuna si suparare.
In cazul in care aveti deja un baietel, iar in scurt timp veti aduce pe lume un al doilea baietel acesta va fi constient ca va avea un partener pe cinste cu care sa isi poata aranja soldateii sau masinutele. Nici venirea sorei nu ii displace. Veti putea observa o legatura destul de stransa inca din primele clipe de dupa nastere.
Nici diferenta de varsta dintre cei doi viitori frati nu trebuie neglijata. Tocmai de aceea specialistii recomanda o diferenta de maxim 24 de luni, moment in care acesta nu va fi atat de constient de ceea ce presupune venirea pe lume a unui alt fratior, neavand puterea sa isi exteriorizeze gelozia.
Gelozia fata de fratior reprezinta un sentiment generat in nenumarate randuri si de catre parinti. Rivalitatea dintre frati apare in momentul in care parintii ii acorda prea multa atentie celui mic, cel mare simtindu-se ignorat, singur si destul de trist.
Foto: http://www.nou-nascuti.ro / http://sfatulparintilor.ro