[imagebrowser id=409]In ultima perioada s-a incercat realizarea unei adevarate campanii pro-cafea in intreaga lume datorita efectelor sale benefice. Tocmai de aceea, mamicile se intreaba daca consumul de cafea poate fi sau nu sanatos in timpul sarcinii.
Datorita modificarilor hormonale din primul trimestru de sarcina, mai mult de jumatate dintre femei nu pot consuma cafea intrucat nu ii suporta gustul sau mirosul. Abia atunci cand starea de greata si varsaturile se diminueaza, gravidele se gandesc sa consume iarasi ceasca de cafea de dimineata.
Potrivit medicilor, consumul de cafea in cel de-al doilea trimestru de sarcina nu are efecte adverse majore, insa gravida nu va trebui sa abuzeze si sa consume mai mult de o cana medie de cafea pe zi. Cafeina continuta in deja-cunoscuta si adorata cafea este continuta in proportii mai mici in ceaiul verde, dar si in bauturile racoritoare pe baza de cafeina.
Cu toate acestea, medicii recomanda consumul de cafea in proportii scazute in sarcina, considerand ca o ceasca medie poate aduce un aport benefic pentru organismul gravidei. O ceasca medie de cafea consumata pe zi ii reda gravidei energia, capacitatea de a fi vigilenta. De asemenea, medicii considera ca o ceasca de cafea consumata zilnic de gravida diminueaza riscul ca aceasta sa se imbolnaveasca de diabet, afectiuni pancreatice, boli de ficat sau Parkinson.
In cazul in care se consuma mai mult de o ceasca de cafea pe zi lucrurile pot lua o intorsatura neplacuta. Gravida poate deveni agitata, nu se mai poate odihni corespunzator, afectand sanatatea bebelusului din burtica.
Foto: http://www.bebemagia.ro / http://blog.mymed.ro