[imagebrowser id=414]Zilele fertile sunt destul de importante pentru fiecare femeie mai ales atunci cand isi doresc sa devina mamici. Cresterea temperaturii bazale, modificarea pozitiei cervixului, scurgerile vaginale mai intense, dar si o concentratie mai mare de hormoni in sange sunt primele lucruri care iti pot da de gandit atunci cand iti doresti sa afli care sunt zilele tale fertile.
Masurarea temperaturii bazale se va face cu regularitate pe parcursul intregii luni. Atunci cand termometru indica valori putin mai ridicate decat in restul zilelor obisnuite, fara a avea de-a face cu febra atunci vei reusi sa afli zilele tale fertile. De regula, odata cu ovulatia organismul va masura o temperatura bazala mai ridicata decat in mod obisnuit.
Cresterea nivelului de secretie vaginala reprezinta un alt aspect pe care va trebui sa il supraveghezi atunci cand iti doresti sa observi care sunt zilele tale fertile. De cele mai multe ori, in aceasta perioada a lunii secretiile vaginale sunt transparente, fara miros neplacut si destul de abundente.
Nici pozitia cervixului nu va ramane nemodificata. Pentru depistarea zilelor fertile este indicat sa verifici zilnic pozitia acestuia. Vei putea observa ca odata cu ovulatia acesta va capata un aspect mult mai diferit decat cele cu care te-ai obisnuit.
Metoda calendarului reprezinta o alta varianta pentru depistarea zilelor fertile, mai ales atunci cand ciclul menstrual este destul de reglat, aparand la o data fixa. In cazul ciclului menstrual de 28 de zile, zilele fertile incep din cea de-a 13-a zi si se termina in cea de 17-a zi. In cazul menstruatie cu o durata de 30 de zile, zilele fertile se decaleaza cu inca doua si incep in cea de-a 15-a zi si se termina in ziua 19 a fiecarei luni.
Cunoasterea zilelor fertile reprezinta un element extrem de important pentru fiecare femeia atunci cand isi doreasca sa ramana insarcinata, dar si atunci cand doreste sa se fereasca de aparitia unei sarcini.
Foto: http://www.evz.ro / http://www.romedic.ro