[imagebrowser id=449]Ori de cate ori copilul nu are pofta de mancare, parintii sunt destul de ingrijorati si se adreseaza medicului specialist pentru realizarea celor mai complexe investigatii si analize.
Cu toate ca fiecare copil are perioade in care sa nu aiba pofta de mancare este ingrijorator atunci cand aceste etape ale vietii dureaza mai mult timp. De aici si pana la aparitia anorexiei nu mai este decat un simplu pas.
Ori de cate ori aducem in discutie pofta de mancare a copilului ne gandim ca aceasta este strans legata de starea sa de sanatate. In cazul in care copilul este bolnav atunci acesta nu va mai dori sa manance nimic din ceea ce i se ofera de catre parinti.
Absenta totala a poftei de mancare este semnul anorexiei. Cu toate acestea, in cazul in care pofta de mancare este mai mica putem sa ne confruntam cu semnul de debut al unei afectiuni de care este suferind copilul. Indiferent de situatie parintii sunt sfatuiti sa se adreseze medicului pediatru pentru depistarea din timp a afectiunii de care sufera copilul si prescrierea unui tratament adecvat.
De la simpla raceala si pana la afectiuni hepatice ori digestive, bolile copilariei sau otita, apendicitele sau prezenta unor stari infectioase – toate pot genera o stare de inapetenta, pofta de mancare lipsind uneori in totalitate. In astfel de situatii, organismul refuza sa mai manance pentru a se autoajuta. In cazul in care ar continua sa manance atunci si-ar putea suprasolicita organele interne mult prea mult, marind astfel problemele.
De-a lungul timpului s-au constatat mai multe forme de anorexie – cronica sau mentala – ambele sunt la fel de periculoase si trebuiesc tratate de urgenta pentru ca starea de sanatate a copilului sa nu aiba de suferit.
Foto: http://2.bp.blogspot.com / http://momblog.momschoiceawards.com