[imagebrowser id=495]Diversificarea reprezinta o perioada extrem de importanta in viata oricarui bebelus. Tocmai de aceea, parintii vor trebui sa ii acorde multa grija si sa respecte cu strictete sfaturile specialistilor.
Momentul in care bebelusul poate trece la hrana diversificata este destul de important. De regula, acest lucru se poate intampla abia dupa varsta de cinci luni. In cazul in care bebelusul este hranit la san acesta va putea sa treaca la diversificare ceva mai tarziu, pe la varsta de sase luni intrucat mama ii poate oferi bebelusului necesarul nutritional de care are nevoie. Bebelusul hranit cu lapte praf va putea trece la diversificare putin mai devreme, incepand cu varsta de patru luni de viata.
In momentul in care bebelusul este pregatit, medicul le va recomanda parintilor trecerea la diversificarea alimentatiei. Sfaturile sale trebuiesc respectate cu mare atentie in asa fel incat bebelusul sa nu pateasca nimic rau si nici sa nu dezvolte alergii.
Diversificarea alimentatiei se va face cu mare atentie. Atunci cand medicii le recomanda parintilor acest lucru este indicat sa le ofere cateva sfaturi importante:
- introducerea alimentelor se va face treptat, unul cate unul;
- atunci cand ii introduceti un anumit aliment va trebui sa porniti de la o jumatate de lingurita pe zi, pentru ca portia sa se mareasca, adaugand inca o jumtate in urmatoarea zi si tot asa;
- niciodata sa nu ii introduceti bebelusului in alimentatie mai mult de un aliment in prima perioada a diversificarii decat atunci cand unul dintre alimente a fost deja incercat;
- in diversificare se va porni de la alimente lichide si destul de usoare, urmand ca in luna a opta sa ii poata fi introdusa si carnea de pui;
- ori de cate ori parintii trec la diversificarea alimentatiei copilului este indicat sa urmareasca cu atentie eventualele reactii alergice ale copilului.
Foto: http://www.qbebe.ro / http://www.utilecopii.ro