Daca incercam sa comparam pielea noastra cu cea a unui bebelus, nu vom putea sa gasim prea repede multe asemanari. Asadar, pielea celui mic va trece prin nenumarate schimbari, fiind complet diferita de a noastra.
In primul anisor de viata pielea bebelusului este capabila sa absoarba, dar si sa piarda anumite substante hidratante. Prin pielea bebelusului se poate agrava starea de deshidratare intrucat pe aici bebelusul va pierde cea mai mare cantitate de apa. De aceea, ingrijirea pielii bebelusului devine obligatorie in aceasta perioada. Daca reusim sa ii cream bebelusului o buna hidratare a pielii acesta va putea avea parte de o crestere si o dezvoltare destul de corecta.
Daca ne gandim la proprietatile epidermei, vom putea spuna ca aceasta ne asigura confortul termic, ajuta la procesul de termoreglare al organismului, ne protejeaza impotriva radiatiilor solare nocive, acopera intregul corp, ne protejeaza sudoral.
Dar, in prima etapa a vietii pielea bebelusului nu este inca bine dezvolatata, fiind destul de sensibila si fragila. De aceea are nevoie de o ingrijire destul de atenta din partea ta. Vasele sanguine vor fi destul de bine vazute prin pielea de culoare roz deschis, fapt pentru care folosirea unor creme si lotiuni de corp devine obligatorie.
Chiar daca ni se pare de-a dreptul banal, se poate spune ca unul dintre cele mai importante componente ale cremelor este uleiul de masline. Acesta ajuta la hidratarea pielii, metinand-o catifelata pe tot parcursul zilei.
Vitamina E reprezinta cel de-al doilea ingredient obligatoriu al cremelor de acest gen. Aceasta protejeaza globulele rosii, fiind un bun antioxidant pentru organism.
Asadar, inainte de folosire cititi prospectul. In cazul in care cele doua componente nu se regasesc pe lista de ingrediente, achizitionati alt produs care sa isi poata pune in valoare eficienta.