[imagebrowser id=704]Nu este atat de corect sa dam vina pe hormoni pentru tot ce ni se intampla in timpul sarcinii. De cele mai multe ori totul ni se intampla din cauza abundentei de chimicale existente in produsele pe care le consumam zi de zi in alimentatie.
Iata un scurt ghid asupra actiunilor hormonilor luteinizant, foliculostimulant, dar si ale gonadotropinei in sarcina:
Hormon luteinizant si foliculostimulant
Acest tip de hormoni nu sunt atat de active in timpul sarcinii. Ambii hormoni sunt produsi de glanda pituitara din creier, actionand asupra ovarelor şi testiculelor (la barbati). La femei, acestia sunt responsabili pentru aparitia menstruatiei si mentinerea ovulatiei organismului femeii luna de luna.
Hormonul luteinizant este responsabil pentru conceperea bebelusului. Cu ajutorul sau, ovulatia se petrece la timp, ovaul reusind sa elibereze cate un ovul in fiecare luna.
Gonadotropina corionica umana (hCG)
Acest hormon va avea valori mai mari odata cu instalarea sarcinii in organism. De regula, valoarea HCG este mult ridicata si responsabila pentru identificarea sarcinii prin testul de sarcina.
HCG se găseşte în urină şi de sânge, aceasta fiind explicatia prin care o sarcina se poate identifica atat de usor printr-un test de sarcina.
Valorile gonadotropinei corionice umane raman destul de ridicate in continuare pe parcursul intregii perioade de sarcina, diminuandu-se dupa nastere.
Foto: http://bryanking.net / http://www.punefertilitycenter.com