Grădiniţa Palatul Copiilor este o Organzatie Non-Guvernamentală acreditată de Minsterul Educaţie, Cercetarii, Tineretului şi Sportului în colaborare cu ARACIP, conform standardelor impuse de lege.
Activităţile instructiv-educative din Grădiniţa “Palatul Copiilor” au ca obiectiv fundamental îngrijirea atentă a fiecărui copil, preocuparea pentru un regim de viaţă sănătos şi o dezvoltare armonioasă de la cea mai fragedă vârstă.
Prin activitatea ce o vom desfăşura ne propunem:
- asigurarea unei educaţii complexe şi echilibrate pentru fiecare copil,
- crearea unor condiţii spirituale şi materiale favorabile unui cadru modern, corespunzător normelor comunitare necesare pentru o dezvoltare sănătoasă a fiecărui copil,
- implementarea unor metode moderne şi eficiente de educaţie,
- se va asigura o atenţie dirijată către fiecare preşcolar, tratarea diferenţiată, monitorizarea atentă a progresului şi a stării de sănătate.
Programul grădiniţei încurajează o educaţie civică timpurie, dezvoltarea limbajului, a gândirii logice, iar nu în ultimul rând învăţarea limbilor străine precum şi derularea unor activităţi extracuriculare care să dezvolte aptitudinile individuale: muzica, dansul, educaţia-fizică, teatrul, artele plastice, logica.
Specific grădiniţei noastre va fi strânsa legătură şi comunicare cu părinţii care vor primi la sfârşit de săptămână informaţii despre progresul fiecărui copil.
Aceste informaţii vor fi transmise prin fişe-tip de înregistrare ritmică a progresului, prin discuţii cu familia, prin seturi de fişe adăugate la portofoliul individual al fiecărui copil.
Prin activităţile desfăşurate în grădiniţă, copiii vor învăţa:
- să ducă un stil de viaţă sănătos, prin exerciţii fizice de înviorare, prin jocuri în aer liber, printr-o bună igienă şi o alimentaţie sănătoasă,
- să-şi dezvolte creativitatea şi aptitudinile prin artă , muzică şi sport.
Părintele va fi partenerul cheie în educaţia copilului, iar relaţia familie-grădiniţă-comunitate va fi hotărâtoare.
Grădiniţa “Palatul Copiilor”, urmează curriculumul naţional pentru grădiniţe al Ministerului Educaţiei.
În grădiniţă vor funcţiona trei grupe a câte maximum 15 copii.
Pe lângă activităţile comune înscrise în orarul fiecărei grupe, sunt selectate cu grijă activităţi alese şi jocuri didactice care consolidează procesul de instruire şi educare a copiilor.
Grădiniţa îşi va desfăşura activitatea întrun spatiu de 350mp din care 3 săli de activitate si dormitoare, 2 sali de masă si doua sali de pregatire a mesei, o sală profesorală, un cabinet medical, 3 grupuri sanitare si o sala de 100 metri patrati pusa la dispozitie pentru activitatile optionale si organizari de evenimente. Gradinita dispune de o curte exterioara in care copiii se vor relaxa in aer liber.
Masa copiilor va fi asigurată prin servicii de catering, meniul fiind stabilit prin consultarea unui medic pediatru şi a unui specialist în nutriţie si monitorizata atent de asistenta medicala al gradinitei.
Sănătatea va fi monitorizată prin controale zilnice efectuate de asistenta medicala a grădiniţei si controale saptamanale efectuate de un medic de specialitate.
În GPC copiii beneficiază de condiţii optime de dezvoltare psihologică, motrică, educaţională şi socială prin intermediul personalului specializat pus în slujba copilului dumneavoastră deoarece noi ştim cel mai bine că viitorul nostru depinde de copilul dumneavoastră.
Credem intro viată mai buna care se poate obţine doar printr-o temelie solidă a copilarei adultului de mai târziu. La bazele Palatului Copiilor stau studii solide venite în întâmpinarea dezvoltării bio-psiho-socio-culturale a copilului dumneavoastră.
Am creat pentru copilul dumneavoastra un mediu cald, luminos, de poveste, alcătuit din culori vii care să-i creioneze copilăria prin specificul distinct al fiecărei grupe. Grădiniţa este amenajată întrun stil vesel, care să îi stârnească copilului dorinta de a evolua şi de a absolvi către grupa urmatoare pentru a cunoaste noi mistere ale copilariei.
Odata cu intrarea copilului în gradiniţă orizontul sau existenţial se dilată deosebit de mult. Vârsta de 3 ani este optimă pentru introducerea copilului în colectivitate deoarece acum copilul simte nevoia unui partener de joacă, preferabil copil, nevoie ce se acutizează în jurul vârstei de 4-5 ani.
Noi ştim că jocul este cel mai important în aceasta perioadă. Acesta are funcţie de relaxare, adaptare la ambianţă, de umanizare (deoarece pregăteşte copilul pentru viaţă), de educaţie socială şi morală. De aceea noi am adaptat fiecărei vârste tipurile de jocuri potrivite.
Astfel, ştim faptul că grupa mica are nevoie de jocuri simple cu accent pus pe dezvoltarea motricităţii grosiere şi a motricităţii fine; la grupa mijlocie se dezvoltă complexitatea jocurilor prin introducerea regulilor, deoarece la această vârstă copiii au capacitatea de a asimila corect regulile şi de a realiza un progres faţă de vârsta anterioară. Tot acum copilul dumneavoastră îşi dezvoltă reprezentarea în aşa fel încât jocurile preferate devin cele ludice şi de miscare.
Aceste jocuri, organizate în Palatul Copiilor sub îndrumarea presonalului specializat contribuie la dezvoltarea abilitatilor motrice, la disciplinarea comportamentului precum şi la cresterea rezistenţei copilului.
În urmatoarea etapă copilul devine pasionat de jocurile de constructii, de creaţie, este perioadă în care copilul explorează lumea, asamblează şi dezasamblează pentru a cunoaşte natura lucrurilor, pentru a afla modul de funcţionare al jucăriilor. Acesta este un semn al inteligenţei copilului dumneavoastră şi va fi dezvoltatat în cadrul Gradiniţei Palatul Copiilor prin punerea la dispoziţie a jocurilor corespunzătoare nevoilor copilului. Tot acum va fi introdus şi jocul dramatic pentru a ajuta la dezvoltarea capacităţii de recunoatere şi exprimare a emoţiilor.
Se remarcă la această vârstă afinitatea copiilor pentru povesti. Modul de alegere şi transmitere a poveştilor are o însemnatate aparte deoarece acestea trebuie sa aibă tot timpul un final optimist şi să fie adaptate vârstei copilului. Complexitatea poveştilor trebuie crescută la fiecare etapă de vârstă pentru a stimula cogniţia copilului. Copiii se implică în povesti cu întreaga lor fiinţă.
În Palatul Copiilor aceştia acumulează substanţial reguli de convieţuire în familie, gradiniţă şi societate prin puterea exemplului. De aceea personalul pus la dispoziţia copilului dumneavoastră este unul exemplar, care ajută la o intensă culturalizare a componentelor vestimentare, igenice şi alimentare prin consolidarea deprinderilor de folosire a tacâmurilor şi a celorlalte accesorii necesare alimentaţiei. Pentru acest lucru se vor organiza periodic activităţi ludice în bucătăria palatului.
Dupa cum aţi observat, fiecare vârstă are nevoile ei, le cunoastem şi de aceea pentru noi nu există surprize. Suntem pregătiţi pentru a oferi un viitor mai bun copiilor dumneavoastră şi pentru acest lucru vă invităm în Palatul Copiilor pentru a vă convinge de faptul că aici veţi găsi mediul optim de dezvoltare a copilului dumneavoastră.
Contact:
Email: office@palatulcopiilor.org
Telefon: 0740.67.47.42 ( Nena Maria – Director Administrativ); 0755.974.778 (Vasilescu Constanta – Director Educaţional)
Fix: 031.425.16.35
Adresa: Str. Morilor, nr.19, Sector 3, Bucuresti
[geo_mashup_map]