Extirparea uterului reprezinta o solutie de maxima urgenta ce se recomanda de catre medici in cazul aparitiei unor fibroame sau a unor tumori maligne. Chiar si asa, unele mamici ne intreaba: „mai pot avea copii daca uterul mi-a fost extirpat?”.
Evident astfel de cazuri pot exista, dorinta de a deveni mamica fiind una destul de mare care ne urmareste pe tot parcursul vietii. Exista si situatia in care femeia ce a suferit de curand o astfel de interventie sa nu fi devenit mamica niciodata, fiind necasatorita. De aceea, atunci cand se va casatori, partenerul nu cunoaste un astfel de detaliu de sanatate, dorind astfel un copil. Cu toate acestea, odata cu extirparea uterului nu s-a renuntat la ovare. Mai exista asadar posibilitatea de a deveni mamica, ulterior?
Chiar daca iti doresti destul de mult un astfel de lucru, trebuie sa accepti realitatea pe care o traiesti. Nu mai poti deveni mamica decat in cazul unui implant al uterului, un procedeu destul de scump si dificil.
In lipsa uterului, fatul nu va mai avea unde sa se dezvolte. Cu toate acestea, ovarele inca sunt active, transmitand lunar ovule spre fecundare. Asa ca, nu trebuie sa excludem posibilitatea unei mame purtatoare. Se va putea recolta sperma partenerului de viata, ce se va incrucisa cu ovulele tale, dand astfel nastere unui embrion ce va fi ulterior implantat unei mame surogat pe parcursul celor noua luni, bebelusul dezvoltandu-se asadar in uterul unei alte femei.
Intr-un cuvant, o astfel de situatie presupune o foarte mare sinceritate fata de partener. Va trebui sa existe o comunicare intre voi doi inca de dinainte de casatorie pentru gasirea unei solutii cat mai optime. A incerca sa aveti incredere unul in celalalt inseamna a reusi sa va intelegeti reciproc. Cu toate ca adevarul este destul de dureros, nu trebuie sa uiti ca esti o femeie ca oricare alta!