[imagebrowser id=784]
Cel mai bun moment pentru masajul bebelusului este seara, dupa baita. Este adevarat ca multi copii sunt obositi dupa imbaiere si cosmetizare si devin iritati in timpul masajului, dar aici intervine rolul mamei care trebuie sa faca acest moment placut si relaxant.
- Masajul pieptului si a burticii. Pune-ti ambele palme pe umerii bebelusului si aluneca usor spre piept, burtica, iar poi pe coapsa pana la picior. Repeta miscarea cu ritmicitate de cateva ori.
- Masajul picioarelor. Cu mana dreapta, prinde usor glezna stanga a sugarului. Cu mana stanga, pornind din interiorul coapsei stangi, mangaie ritmic tot piciorul inspre glezna. Schimba mainile si repeta aceleasi miscari si la piciorul drept. Fii atenta ca bebelusul sa nu-si ridice bazinul de pe suprafata mesei de infasat.
- Masajul talpilor. Prinde cu o mana degetele piciorusului, iar cu cealalta mana apuca usor glezna, punandu-ti degetul mare pe calcai. Mangaie cu degetul mare talpa bebelusului, de la calcai pana la varful degetelor. Repeta masajul si la celalalt picior. Cu ajutorul degetelor mari apasa usor talpa bebelusului de la calcai spre degete. Repeta de cateva ori presiunile usoare, insistand in zona platfusului.
- Masajul spatelui. Intoarce bebelusul pe burtica si cu ambele maini maseaza usor spatele de la nivelul umerilor pana la fese si inapoi.
- Masajul mainilor. Cu mana stanga prinde usor bebelusul de la incheietura pumnului stang, iar cu mana dreapta mangaie tot bratul bebelusului incepand de la umeri in jos. Repeta aceeasi miscare si la mana cealalta.
- Masajul degetelor. Cu ajutorul degetului mare si al celui aratator ruleaza fiecare degetel in parte de la mana sugarului, de jos in sus.
Masajul trebuie efectuat cu o crema hidratanta, special conceputa pentru pielea sensibila a bebelusilor, care sa nu contina parfum, conservanti sau substante colorante.
sursa foto: babymassagechristchurch.wordpress.com, goodtoknow.co.uk si therapylifecentre.co.uk