[imagebrowser id=788]
Desi in primele luni de viata sugarii nu sunt prea interesati de jucarii, parintii si bunicii nu se pot abtine sa nu le cumpere, doar sunt pentru dezvoltarea armonioasa a micutului.
In ziua de azi jucariile pentru bebelusi nu servesc doar la distractie, ci cu ajutorul lor cei mici invata forme noi, culori si sunete.
Atunci cand vrei sa cumperi jucarii pentru bebelusul tau trebuie sa urmaresti 2 factori esentiali:
Siguranta. Jucariile si partile mobile ale acestora trebuie sa fie suficient de mari pentru a nu putea fi inghitite de sugar sau puse in urechi sau nas. Piesele componente nu trebuie sa se traga, sa se sparga sau sa poata fi desprinse cu gura. Jucariile nu trebuie sa aiba varfuri sau muchii ascutite, care ar putea rani un copil si nici parti proeminente pe care si le-ar putea introduce in ochi.
Pentru jucarii mai mari, cum ar fi leaganele, verifica rezistenta la compresiune.
Verifica materialul din care este facuta o jucarie din plus si observa daca acesta nu emite un miros neplacut si iritant.
In cazul in care jucaria este echipata cu o baterie, verifica daca clapeta sub care se afla bateria este bine inchisa printr-un dispozitiv de blocare sau surub astfel incat copilul sa nu o poata scoate.
Diversitatea. O jucarie foarte buna va avea multe utilizari la diverse varste sau niveluri de dezvoltare. Va exista mai mult de un singur mod adecvat de a o folosi. Jucariile bune stimuleaza mai multe simturi. De exemplu, unele jucarii de prins cu mana sunt viu colorate, au fete de privit, sunt usor de tinut, au o structura interesanta pentru pipait si introdus in gura si au un clopotel in interior pentru a stimula auzul si pentru a incuraja agitarea. Alege acele jucarii care se adreseaza mai multor simturi, nu doar unuia.
sursa foto: smarterbaby.info, newborn-baby.net, parentdish.co.uk si facebook.com