[imagebrowser id=815]
O supa de dovleac este o idee foarte buna in perioada sarbatorilor de Halloween, deoarece nu mai trebuie sa arunci pulpa, in cazul in care ai scobit cativa bostani pentru acest eveniment.
Daca bebelusul tau a implinit 10 luni poti sa-i pregatesti aceasta supa de dovleac sau poti sa o transformi intr-o masa delicioasa pentru intreaga familie dupa ce o condimentezi. Daca iti place, poti sa gatesti aceasta supa tot anul, mai ales ca dovleacul este bogat in beta-caroten care, prin digestie, se transforma in vitamina A.
100 de grame de dovleac asigura aproximativ 70% din doza zilnica necesara de vitamina A.
Ingrediente:
- 1 l supa de curcan sau pui, fara oase;
- pulpa de la un dovleac, taiata cubulete;
- 2 linguri de unt rece;
- un varf de cutit de sare;
- ghimbir uscat si scortisoara.
Mod de preparare:
In timp ce fierbe supa, adauga bucatile de dovleac. Lasa supa pe foc timp de 20 de minute, pana cand bucatile de dovleac devin moi. Dupa ce ai luat oala de pe aragaz, adauga sarea, untul si condimentele (in cazul in care va manca si un copil mic, cantitatea de condimente trebuie sa fie minima). Amesteca totul cu blenderul si pune deoparte aproximativ 200 ml pentru cel mic. Restul, destinat parintilor si copiilor mai mari, se poate condimenta mai intens cu sare, piper, ghimbir si scortisoara.
Inainte de servire se poate presara in farfurie putin branza rasa sau seminte de dovleac prajite (fara coaja) sau crutoane.
sursa foto: bbc.co.uk si aww.ninemsn.com.au