Se cunoaste deja probabil faptul ca portocalele dulci sunt cultivate inca din antichitate, fiind o combinatie intre pomelo si mandarina. Cresc de obicei in mediul exotic, in copaci nu foarte inalti, rareori ajungand la 14-15 m inaltime. Florile portocalului sunt separate sau se pot regasi in buchete, fiind de culoare alba.
Continutul unei portocale beneficiaza de un aport crescut de vitamina C (aproximativ 75%), ceea ce ajuta la mentinerea unui organism cu o imunitate crescuta. Prin consumul permanent de portocale dulci, veti avea un aport de magneziu, fier, zinc, calciu, fosfor, potasiu, sodiu si vitamina A.
Consumarea zilnica de astfel de fructe ajuta la reglarea tensiunii arteriale, creaza un organism cu o imunitate puternica impotriva bacteriilor, ajuta la reglarea problemelor cardiace, rezolva constipatia, diminueaza colesterolul crescut, preintampina si ajuta la disparitia pietrelor la rinichi, iti creaza o dantura cu gingii mult mai puternice, este un bun pansament gastric.
Portocala dulce poate fi consumata zilnic, in orice stare. De regula se consuma in stare naturala, fructul in sine, sau se poate asocia in diverse combinatii cu alte fructe, realizand salate de fructe cu un gust minunat. Sucul de portocale, facut acasa si consumat imediat dupa preparare va poate aduce un aport de minerale si energie, ridicandu-va tonusul si creandu-va avantajele unui inceput de zi exceptional.
Cu toate acestea este de preferat a se evita sucul de portocale din comert, chiar si acela care contine pulpa de fruct intreaga, intrucat adaugarea de conservanti si coloranti chimici nu va mai ajuta la refacerea organismului si la mentinerea calitatilor nutritive ale portocalei, diminuandu-i efectele, creand, de cele mai multe ori, stari ce duc la diminuarea sanatatii consumatorului.
Consumul in exces de astfel de fructe poate duce la aparitia unei probleme, si anume la pierderea calciului din organism.
Atunci cand va ganditi la conceperea unui bebelus, trebuie sa luati in calcul ca portocala dulce reprezinta un mijloc de sporire a fertilitatii, avand in continutul sau un aport ridicat de acid folic in organism (aproximativ 5%). Acidul folic are ca si proprietati eliminarea riscurilor nasterii unui copil cu malformatii de tub neural, fiind recomandat in toate cazurile de graviditate de catre medicii specialisti, mai ales in primul trimestru de sarcina.
Nu ezitati sa administrati si partenerului un astfel de fruct, intrucat prin continutul de acid folic se va regla si imbunatati calitatea spermei acestuia.
Bioflavonoidele sau partea alba ce apare dupa indepartarea coajei portocalei, nu trebuiesc eliminate, intrucat ajuta la fixarea in organism a vitaminelor si folatilor.
Avand o imagine de ansamblu despre calitatile acestui fruct miraculos din punctul de vedere al sanatatii si fertilitatii, nu ezitati sa il consumati!