Orice parinte vrea sa-i ofere copilului sau un mediu propice pentru a studia si a se relaxa. In acest sens, cateva mici modificari sau, de ce nu, o schimbare radicala a decorului din camera acestuia sunt mai mult decat binevenite. In continuare vei vedea cum a fost amenajata o camera de copil cu o suprafata de 11,5 mp.
[imagebrowser id=856]Avand in vedere ca destinatarele ei sunt doua fetite de varsta scolara, a fost aleasa o paleta cromatica vesela, axata pe galben, verde si bleu. Peretii au fost finisati cu vopsea alba si decorati cu sticker-e cu forme organice, lipite in zona patului. In ceea ce priveste pardoseala, s-a mers pe un model intr-o nuanta foarte deschisa, aproape de alb.
Pentru ca este vorba de doi copii, spatiul a trebuit bine gandit, pentru a nu deveni sufocant sau aglomerat. Astfel, in zona de odihna a fost amplasat un pat suprapus, prevazut cu perdele albe din in (in ideea clasicului pat cu baldachin), care sa mascheze structura gri a patului, dar si sa creeze o atmosfera de intimitate. Asternuturile galbene si pernele decorative multicolore sunt in ton cu sticker-ele ce decoreaza peretii. Deasupra noptierei au fost montate pana la nivelul saltelei de sus trei polite albe. Biroul a fost pozitionat langa fereastra, astfel incat lumina sa vina din partea stanga. Deasupra biroului, pe perete, au fost montate doua polite vopsite intr-o nuanta de bleu, una liniara, iar cealalta in forma de zig-zag. Scaunul, realizat dintr-un material textil alb, se asorteaza cu finisajul biroului, bazat pe jocul alb-galben, care se regaseste la noptiera.
Pe peretele opus patului au fost dispuse un dulap si o biblioteca de dimensiuni generoase, ambele intr-un finisaj simplu, alb. Cele doua zone comunica printr-o pata de culoare reprezentata de sticker-ul lipit pe una dintre usile dulapului. Parchetul a fost acoperit pe o suprafata generoasa cu un covor viu colorat, cu motive florale stilizate. Iluminatul este asigurat de un lampadar din hartie, in forma sferica. Lumina artificiala a fost suplimentata in zona biroului cu ajutorul unei lampi. Peretele pe care se afla fereastra a fost „imbracat” in perdele lungi, albe, pana in podea, asemanatoare cu cele ale patului.
Rezultatul? O camera vesela, in care se impletesc armonios cele doua functiuni, de odihna si de studiu.
Amenajare realizata de arh. Diana Stere tel.: 0729-061.315, dianastere@grandesign.ro si arh. Cristi Oprea tel.: 0733-954.333, cristioprea@grandesign.ro, GranDesign Studio