Parmigiano Reggiano Zanetti – traditie si calitate din Italia

Aprobat de catre „Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano”, avand denumire de origine protejata, Parmigiano Reggiano Zanetti este un aliment complet, ideal pentru o dieta echilibrata, fiind extrem de bogat din punct de vedere nutritional si avand o concentratie mare de proteine, vitamine si saruri minerale, printre care calciu si fosfor.

[imagebrowser id=897]Parmigiano Reggiano Zanetti este foarte usor digerabil si are continut scazut de grasime. Avand un gust unic si inconfundabil, este foarte potrivit tuturor preparatelor, de la aperitive si pana la deserturi. Poate fi consumat simplu, taiat cuburi sau in felii si servi alaturi de salate, fructe si vin rosu. De asemenea, poate fi ras deasupra preparatelor calde precum supe, paste, pizza, risotto si fripturi. Este ingredientul “secret” al maestrilor culinari.

Zanetti este o companie fondata la sfarsitul secolului al XIX-lea. Orientata catre productia, maturarea si comercializarea branzeturilor traditionale italienesti cu denumire de origine protejata, Zanetti este una dintre primele companii din Italia care a inceput sa exporte branzeturi dupa al doilea razboi mondial. Zanetti este lider in exportul de Grana Padano si Parmigiano Reggiano.Produsele Zanetti se gasesc atat in Europa (Italia, Franta, Elvetia si Marea Britanie – fiind principalele piete), dar si in USA, America de Sud, Australia, Canada si Japonia.

Parmigiano-Reggiano este o branza tare, granulara, numita dupa zonele producatoare de langa Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna (toate in Emilia-Romagna), Mantova (in Lombardia), Italia. Doar branzeturile cu aceste caracteristici produse numai in aceste provincii pot fi etichetate „Parmigiano Reggiano”, avand denumire de origine protejata (DOP). Parmigiano este adjectivul italian pentru Parma. Reggiano este adjectivul italian pentru Reggio Emilia.

Datorita legislatiei italiene D.O.C. care protejeaza numele si retetele anumitor tipuri de branzeturi, o branza nu poate fi numit Parmigiano-Reggiano exceptia cazului in care se face folosind o reteta specific traditionala si metoda de productie in cadrul provinciilor Parma, Reggio-Emilia, Modena si in anumite regiuni din provinciile Bologna si Mantua. Legile DOC sunt menite sa pastreze integritatea branzeturilor traditionale prin asigurarea aromei si calitatii. De aceea, orice branza produsa in afara acestor regiuni, cu o reteta sau metoda de productie usor diferita nu poate fi numit Parmigiano Reggiano.

Parmesanul ne duce cu gandul, de multe ori, la o versiune in limba engleza a cuvantului Parmigiano Reggiano, dar diferenta este mai mare de atat. Numele parmesan este utilizat pentru branzeturile care imita Parmigiano Reggiano, cu expresii cum ar fi „cascaval italian”, adoptat datorita constrangerilor legale. Cel mai aproape branza italiana legitima Parmigiano Reggiano este Grana Padano.

Parmigiano Reggiano este facut din lapte de vaca proaspat. Laptele integral muls dimineata este amestecat cu lapte natural degresat, muls in seara precedenta (acesta este lasat in rezervoare mari, putin adanci pentru a permite sa se separe crema) rezultand in parte un amestec degresat. Procesul de productie este unul complex si maturarea dureaza pana la 24 de luni. La 12 luni, Consorzio Parmigiano Reggiano inspecteaza fiecare roata de Parmigiano Reggiano. Branza este testata de catre un maestru ale carui instrumente sunt doar un ciocan si urechea lui. Prin atingerea lui in diferite puncte, poate identifica fisurile nedorite si golurile din roata. Aceste branzeturi care trec testul sunt inscriptionate pe coaja cu logo-ul Consorzio-lui.

Redactia Bebelu
Redactia Bebelu
Bebelu.ro s-a născut din plăcerea autorilor ei de a scrie, din plăcerea graficienilor ei de a desena şi de a realiza cel mai complex proiect în segmentul de creştere şi îngrijire a copilului. Bebelu este o plaformă online pentru părinţi şi copii şi pentru cei care ar dori să redevină copii. Ne propunem să încântăm vizitatorii, să-i fascinăm, să-i surprindem şi să-i reţinem în mrejele paginilor noastre.​ Publicația Bebelu a apărut în anul 2014, pentru a oferi unor oameni capabili dintr-o ţară frumoasă posibilitatea de a-şi demonstra talentele, a-şi oferi serviciile, echipa colaborând în acelaşi timp cu 16 specialişti în domeniile de maxim interes, astfel că aici veţi identifica o serie întreagă de recomandări şi informaţii foarte bine structurate, aşa încât să obtineţi ceea ce vă doriţi – o informaţie corectă, clară şi sigură. În cele 84 de secțuni vă stârnim, lună de lună, curiozitatea, fie că sunteţi animaţi de dorinţa de a avea un copil, fie deja aţi împărtăşit bucuria primelor clipe, obişnuindu-vă cu interviuri, articole şi recomandări avizate. Cititorii Bebelu.ro vor afla sfaturi, practici eficiente, vor deveni parte a unor experienţe de viaţă trăite de mămici, vor fi puşi la curent cu cele mai noi măsuri legislative care să le asigure siguranţa şi stabilitatea familiei. Cititorii se vor bucura să afle despre povestea frumoasă de viață a unei mămici celebre – Elena Băsescu, într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Bebelu,vor fi puşi în temă cu ultimele tendinţe în materie de frumuseţe, diete şi modă parcurgând atent şi rubricile permanente începând cu: Rubrici: PĂRINŢI CELEBRI – Cele mai cunoscute personalităţi mondene vor fi alături de tine pentru a te îndruma, oferindu-ţi un sfat din experienţa lor de părinte. SARCINA ŞI NAŞTEREA – este un capitol destinat celor 9 luni de viaţă intrauterină. Vor fi prezentate informaţii referitoare la simptomatologia primelor zile de sarcină, evoluţia fătului pe parcursul celor nouă luni, analize necesare, alimentaţie, sănătate, pregătire pentru naştere. Tot aici puteti găsi informaţii preţioase dedicate naşterii şi recuperării postpartum. BEBELUŞUL ÎN PRIMUL ANIŞOR – este un capitol destinat îngrijirii sugarului. Alăptarea, scorul Apgar, îngrijirea bontului ombilical, prima băiţă, diversificarea sunt doar câteva dintre cele mai captivante subcategorii. COPILUL 1-6 ANI – este un capitol dedicat creşterii şi îngrijirii copilului din primul an şi până la vârsta şcolară. Mămicile vor reuşi să afle cum anume să se descurce cu propriul copil, cum să îl îngrijească în aşa fel încât să crească perfect sănătos. EDUCAŢIE – este un capitol captivant în care poţi afla cum să îţi educi copilul în aşa fel încât să poţi obţine performanţe şcolare sigure. FAMILIA – este un capitol destinat vieţii de familie ce conţine o serie întreagă de sfaturi eficiente. COPII TALENTAŢI – este un capitol fascinant dedicat copiilor valoroși ai țării. ÎNVAŢĂ SĂ PREVII! –sunt prezentate soluţii de prevenire a anumitor probleme de sănătate ce pot afecta atât viaţa copiilor, cât şi pe cea a părinţilor.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare