La editura RAO a aparut romanul „Sotia Tigrului” de Téa Obreht, o drama emotionanta plasata pe fundalul zbuciumat al Balcanilor. Este un roman care se citeste dintr-o suflare, dar cu toate astea plin de intelesuri.
Elaborand o geniala tesatura plasmuita din legende de familie, suferinta si iubire, Téa Obreht – desemnata de revista The New Yorker cea mai tanara dintre cei mai buni douazeci de scriitori americani de pana in patruzeci de ani – a construit un roman nemuritor, impunandu-se drept unul dintre cei mai vibranti si originali autori ai generatiei sale. Cartea este castigatoare a Premiului Orange pentru fictiune in 2011, New York Times Bestseller si finalista National Book Award 2011.
Intr-o tara din Balcani care se reface dupa ani de conflicte, Natalia, o doctorita tanara, soseste intr-o misiune de binefacere la un orfelinat de pe tarmul marii, un loc inconjurat de superstitii si secrete din trecut. Dar Natalia se mai lupta si cu un dureros secret personal: imprejurarile inexplicabile ale mortii recente a indragitului ei bunic. Astfel, „Sotia Tigrului” trateaza reactia oamenilor in fata mortii si raspunsurile pe care acestia le cauta, facand apel fie la realitate, fie adesea la imaginar, pentru a face fata pierderii unei fiinte dragi.
fiecare intamplare este legata direct de destinul bunicului Nataliei – povestea omului fara de moarte, a lui Darisa Ursul si a sotiei tigrului. Dar cea mai neobisnuita poveste dintre toate este cea pe care bunicul nu i-a spus-o, cea pe care Natalia trebuie sa o descopere singura. In cele din urma, va gasi in aceste istorisiri intense si luminoase raspunsul pe care-l cauta.