Atunci cand alaptarea nu mai este posibila, hranirea bebelusului se face obligatoriu cu biberonul. In ciuda aparentelor si a ideilor preconcepute, sa prepari corect un biberon cu lapte praf este o adevarata arta, cel putin pana te obisnuiesti si iti intri in mana.
Pana la varsta de 6 luni, a hrani un bebelus este sinonim cu biberonul. Laptele formula este cel care ajuta copilul sa creasca si sa se dezvolte in mod armonios. Dar cum este cel mai bine sa-i prepari laptele, cu apa imbuteliata sau cu apa de la robinet?
Vestea buna este ca ambele pot fi folosite! Contrar ideilor preconcepute, si apa de la robinet poate fi folosita pentru a prepara laptele pentru un copil de numai cateva luni. Daca ai dubii, poti sa soliciti la compania care furnizeaza apa in zona ta, un certificat despre calitatea si compozitia apei.
Daca folosesti apa de la robinet trebuie sa respecti cateva reguli: lasa sa curga apa 1-2 minute inainte, foloseste doar apa rece si evita sa folosesti apa filtrata cu ajutorul unui dedurizator care se monteaza pe robinet, deoarece microbii prolifereaza acolo. Si bineinteles fierbe apa!
Pentru a evita sa obosesti rinichii bebelusului tau, este bine sa alternezi: apa imbuteliata / apa de la robinet atunci cand prepari biberonul cu lapte. Verifica pe eticheta sticlei cu apa imbuteliata daca este indicata si sugarilor. De asemenea, ar trebui sa stii ca o sticla de apa desfacuta trebuie pastrata la frigider si consumata intr-un interval de 24 de ore.