Nu trebuie sa fii terapeut ca sa stii ca un somn bun, odihnitor este necesar pentru o viata sanatoasa, pentru un ten frumos si o stare de spirit mereu pozitiva. Mai multi factori influenteaza acest lucru, insa pe noi ne preocupa in deosebi confortul.
Confortul in materie de odihna este dat de atmosfera din incapere si de calitatea materialelor pe care le folositi. Fiind vorba de somn sau de relaxare, patul si/sau canapeaua sunt principalele „instrumente” pe care le intrebuintam. Astfel, salteaua, lenjeria de pat si perna nu trebuie alese la intamplare. Mai mult, fiecare dintre aceste accesorii vine cu specificatii exacte de care trebuie sa tinem cont.
Subiectul nostru de astazi se rezuma strict la perne. Desi exista persoane care dorm fara perna, majoritatea nu se pot odihni fara perna preferata, chiar daca o tin in brate si nu isi sprijina capul pe ea. Datorita progresului tehnologic, pernele variaza de la perne cu memorie, perna pentru fiecare pozitie de dormit (spate, lateral, pe burta, etc.), pana la perne pentru diferite probleme medicale, perne anti-alergeni, etc., astfel incat fiecare utilizator sa isi gaseasca perna potrivita.
Alegerea pernei depinde de cel putin trei factori: forma, umplutura si pozitia de dormit. Umplutura este cea care creste confortul, dar si pretul. De exemplu, printre cele mai apreciate perne sunt cele umplute cu pene si puf de gasca. Moliciunea lor ofera un rasfat absolut, dar si o terapie senzoriala excelenta pentru un somn de 5 stele. In plus, materia folosita este cat se poate de naturala, ecologica, prin urmare nedaunatoare organismului nostru.
Atat puful, cat si pana de gasca nu provoaca alergeni si nu dezvolta bacterii, asta daca umplutura este realizata in conditii ideale. De asemenea, pernele cu aceasta compozitie sunt usoare, delicate si antistatice, daca tighelul este realizat cu fire speciale de argint, de exemplu.