Consumul de alimente bogate in vitamina D, dar si expunerea la soare te pot feri de riscurile fibromului uterin.
Potrivit studiilor, alimentele bogate in vitamina D reprezinta un beneficiu pentru organismul femeii, mai ales pentru ca aceasta are un rol esential asupra fertilitatii.
Vitamina D este esentiala, ajutand la prevenirea aparitiei fibromului uterin.
Donna Baird, autoarea celui mai recent studiu realizat in acest sens este constienta de efectele miraculoase ale vitaminei si sustine consumul acesteia in orice moment.
Studiul a avut la baza analiza unui numar de 1036 de femei, trecute de varsta de 35 de ani. Acestea au fost supuse unor testari de sange in urma carora specialistii si-au putut da seama de efectele consumului de vitamina D si aparitia fibromului uterin. Din studiu a reiesit faptul ca aproape 40% dintre femeile cu un excedent de vitamina D in organism prezinta mai putine riscuri de a dezvolta fibrom uterin.
Vitamina D poate fi captata de catre organism prin intermediul expunerii la soare. Asadar, orice femeie care va beneficia de razele solare zilnic, in intervalele recomandate de catre medic, va fi ferita de fibromul uterin.
Laptele, branza, pestele gras, cerealele si iaurtul sunt o sursa permanenta de vitamina D pentru organismul oricui.