Verdele din farfuria copilului poate fi hotarator pentru mentinerea unei sanatati de fier.
Potrivit nutritionistilor, alimentatia verde presupune o sursa inepuizabila de sanatate atat pentru copii, cat si pentru adulti. Fierul si acidul folic sunt continute in exces de alimentele verzi.
Ori de cate ori ii oferiti copilului alimente verzi puteti fi siguri de beneficiile acestora in alimentatie. Medicii sunt de parere ca fiecare copil va trebui sa le consume in mod regulat intrucat proprietatile acestora din punct de vedere nutritiv sunt numeroase. Vitamina A, acidul folic, vitaminele C si K, fierul, calciul, zincul, fitosterolii sunt inglobate de aceste alimente verzi.
Consumul alimentelor verzi reprezinta un factor de prevenire ale celor mai grave afectiuni, de tipul spina bifida, malformatiilor de tub neural, scaderea colesterolului din sange, precum si pentru afectiunile oftalmologice severe. In plus, cu ajutorul lor pot fi prevenite infectiile periculoase pentru organism.
Nutritionistii sunt de parere ca alimentele de acest tip pot fi consumate si in stare cruda, pastrandu-si proprietatile. Cu toate acestea, alimentele verzi nu isi pierd proprietatile nici prin preparare ori congelare. Conservarea lor le diminueaza avantajele asupra sanatatii.
Asadar, ornati farfuria copilului cu alimente verzi, precum brocolli, mazare, salata verde, urzici, spanac si alte asemenea, protejandu-i sanatatea!