Tratamentele de imunitate pentru copil sunt destul de scumpe si uneori ineficiente. Terapiile naturiste pot inlocui cu succes acest tip de suplimente.
Proprietatile catinei sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri. Aceasta este foarte bogata in vitamine si minerale, continand aproape tot setul necesar pentru dezvoltarea organismului copilului (vitamina C, vitamina A, E, K, B, fier, calciu, magneziu, uleiuri esentiale, acizi grasi esentiali, potasiu).
Potrivit medicilor, catina poate fi introdusa in alimentatia copilului imediat dupa implinirea varstei de un anisor. Restrictiile sunt mai mari in cazul uleiului de catina ce poate fi oferit copilului dupa varsta de trei anisori, fiind mult mai concentrat.
Datorita proprietatilor sale, catina vitaminizeaza organismul copilului, ferindu-l in acelasi timp de raceli, gripa, anemie, reumatism, boli ale ficatului si stomacului, dermatite.
Catina poate fi preparata cu ajutorul mierii de albine. Se va pune catina intr-un borcan de 800 grame (cam jumatate de borcan) si ulterior se va umple cu miere de albine. Se va lasa la rece in frigider circa o saptamana pentru a se macera. Se consuma dimineata, pe stomacul gol cate o lingurita.
Catina poate fi consumata si sub forma de ceai, sirop, ulei. Odata cu introducerea catinei in alimentatia copilului este indicat sa respectati regulile de baza ale diversificarii, testandu-i eventualele reactii alergice posibile.