Sansele de a fi mama sunt destul de numeroase in ultima perioada. Procedura embriotransferului iti poate concretiza visul de a deveni mamica mai repede decat te asteptai.
Ce este embriotransferul si cum se desfasoara?
Prin embriotransfer intelegem o parte a procedurii de fertilizare in vitro prin care embrionul este transferat in uterul mamei in urma unor interventii medicale.
Potrivit medicilor aceasta procedura are loc la numai cateva ore de la recoltarea ovocitelor – maxim 72 de ore. Embriotransferul nu este o procedura dureroasa, putand fi realizata in clinici de specialitate ori in spitale.
Medicii recomanda viitoarei mamici sa consume mai multa apa intrucat uterul poate fi mai usor urmarit de catre medic din punct de vedere ecografic. Embrionii sunt asezati pe un cateter si apoi introdus prin cervix in uterul mamei.
Procedura implica spitalizarea femeii cel putin pentru cateva ore. Medicii ii recomanda acesteia sa stea nemiscata vreme de 2-3 ore.
Dupa embriotransfer, medicii ii injecteaza femeii hormonul hCG, marind astfel capacitatea organismului de a produce progesteron, necesar pentru mentinerea unei sarcini.
Pentru ca medicii sa fie siguri de reusita interventiei ii vor implanta femeii mai multi embrioni – maxim 3-4. De aici apare riscul sarcinilor multiple.
Dupa finalizarea procedurii, femeia va trebui sa faca o vizita la medicul obstretician pentru a se asigura de implantarea embrionului in uter.