Depasirea temerii de nastere poate determina ca gravida sa priveasca cu bucurie catre acest moment, asteptand sa isi tina in brate bebelusul mult dorit si purtat in pantec vreme de noua luni.
Orice femeie insarcinata, aflata la prima experienta de acest gen, priveste cu teama catre momentul venirii pe lume a bebelusului, fiindu-i frica de durerile din timpul travaliului, dar si de momentul expulziei. Cu toate acestea, in cazul in care femeia va fi informata la timp cum anume sa faca fata momentului nasterii, teama sa ar putea disparea definitiv.
Teama de nastere este, de regula, determinata de durerile acute ale travaliului, datorate contractiilor. De asemenea, gravida poate privi cu frica catre acest moment atunci cand viata bebelusului ar putea fi pusa in pericol.
Potrivit medicilor, viitoarea mamica nu are de ce sa se teama ca bebelusul ar pati ceva imediat dupa nastere intrucat medicii ii vor acorda suportul necesar inca din primele clipe de viata, atat mama, cat si bebelusul fiind inconjurati de un numar destul de mare de medici ai maternitatii.
Teama fata de momentul nasterii poate fi depasita cu ajutorul cursurilor specializate. Cursurile Lamaze, dar si exercitiile de respiratie sunt potrivite pentru a depasi aceste momente tensionate ale nasterii.
In cazul in care femeia va fi bine informata va reusi sa depaseasca toate aceste momente, fara grija fata de durere. Travaliul este o etapa destul de dureroasa care poate fi parcursa mai usor cu ajutorul tehnicilor de respiratie oferite de personal specializat.
Discutiile cu medicul specialist obstretician despre etapele nasterii pot linisti gravida. De asemenea, medicul are rolul de a linisti gravida si de a-i oferi informatiile necesare referitoare la aceste momente.
Nimic nu poate fi mai frumos decat sa iti tii in brate pentru prima data bebelusul. Toate starile prin care ai trecut in timpul nasterii vor apartine trecutului, relatia mama-copil putand trece peste orice bariera si temeri.