Ne aflam in plin sezon estival si tocmai de aceea masurile de protectie solare pentru copii sunt binevenite pentru orice parinte incepator.
Odata ajunsi la mare atat parintii, cat si copiii se expun la soare neincetat, fara sa tina cont de efectele nocive ale radiatiilor UV, puternice in intervalul orar 11.00-16.00.
Cu toate acestea, expunerea la soare poate deveni o sursa importanta de sanatate. Se cunoaste ca razele solare aduc pentru organismul oricarei persoane un aport cat se poate de natural de vitamina D, necesara pentru fixarea calciului in oase.
Chiar si asa este contraindicat sa va expuneti la soare in mod direct in intervalul 11.00-16.00. De aceasta data, razele solare sunt extrem de nocive si periculoase pentru sanatatea oricui, in mod deosebit pentru sanatatea copilului.
Tocmai de aceea, folosirea cremelor de protectie solara este obligatorie in cazul in care ajungeti pe litoral, avand o expunere directa cu razele soarelui. Odata aplicata pe pielea sensibila a copilului, crema ii va oferi protectie in fata radiatiilor. Specialistii recomanda a se evita expunerea la soare in intervalul 11-00-16.00, fiind o perioada extrem de periculoasa, crema fiind incapabila sa ofere protectie in acest interval. S-a constatat faptul ca o crema de protectie solara nu poate oferi protectie in cazul expunerii directe la soare, fiind eficienta doar intr-o proportie de 93% din cazuri, potrivit Fundatiei Cancerului de Piele.
Cremele de protectie solara sunt contraindicate pentru copiii mai mici de sase-doisprezece luni, potrivit recomandarilor medicului.
Ori de cate ori achizitionati o astfel de crema este indicat sa va asigurati ca are factorul de protectie cel mai ridicat, protejand pielea sensibila a copilului.
O alta masura de protectie solara consta in purtarea unei vestimentatii adecvate. Palarioarele solare, tinuta lejera pot ajuta copilul sa treaca mai usor peste efectele nocive ale expunerii la soare.
In plus, hidratarea copilului devine o necesitate in tot acest timp. Asadar, parintii trebuie sa se asigure ca micutul consuma suficiente lichide, deshidratarea fiind unul dintre riscurile cele mai mari in cadrul acestui sezon.
Radiatiile UV sunt principalul factor determinant al cancerului de piele. Exploziile solare din ultima vreme au condus la fenomene extreme, marind numarul cazurilor de persoane afectate.