Fructele sunt alimente care nu trebuie sa lipseasca in nicio zi din dieta zilnica a unui copil.
Fructele sunt extrem de sanatoase si hranitoare, continand si suplinind, in acelasi timp, tot necesarul de vitamine si minerale pentru dezvoltarea armonioasa a copilului.
Cu toate acestea, medicii recomanda asortarea fructelor de sezon si achizitionarea celor cat mai ecologice si sanatoase. Citricele, fructele asezoniere nu reprezinta intotdeauna cea mai recomandata solutie pentru alimentatia copilului. De regula, acestea sunt stropite cu stimulente de crestere care le grabesc in mod artificial inaltarea si coacerea.
Modul de pastrare al fructelor este un alt criteriu de care parintii vor trebui sa tina cont. Cu alte cuvinte, nu este indicat sa consumati fructe al caror termen de pastrare a fost depasit intrucat acestea nu vor mai asigura buna hidratare a organismului. Congelarea fructelor pare sa fie una dintre cele mai bine acceptate metode de pastrare. Pentru a nu fi pusi in fata faptului implinit, achizitionand iarna cirese ori visine pentru prepararea unei tarte cu fructe ori pentru completarea regimului alimentar al copilului, puteti opta pentru congelarea acestora. S-a constatat faptul ca fructele pastrate in acest mod nu isi pierd proprietatile, fiind la fel de benefice consumului. In acest mod, in timpul verii puteti pune la pastrare fructe sanatoase din pomii ingrijiti cat se poate de natural.
Nu mica ne-a fost mirarea sa descoperim ca pana si copacii primesc aditivi suplimentari pentru a face rod si pentru a se inalta. Cu alte cuvinte, in ultima vreme, aproape nimic nu mai este sigur ca in anii copilariei parintilor nostri.
Igiena fructelor este foarte importanta. Clatiti bine fructul cu apa din abundenta si numai ulterior il puteti oferi copilului, ferindu-l in acest mod de microbi, bacterii si alte infectii daunatoare pentru organism.
Nu ezitati ca in timpul iernii sa ii oferiti copilului fructe uscate, fara continut de conservanti. Acestea sunt extrem de nutritive si valoroase pentru sanatate.
Nu putem uita de gustoasa dulceata facuta de catre parinti…insa, in ultima vreme, se pune din ce in ce mai mult accentul asupra dulcetei fara zahar. Pentru prepararea acesteia este nevoie ca fructele sa fie proaspete si foarte dulci.
Consumul regulat de fruce reprezinta un pas inainte in lupta cu sanatatea copilului mic. Tocmai de aceea, medicii recomanda consumul regulat de fructe – circa 200-300 grame/zi.