Imediat dupa nastere este posibil ca nou-nascutul sa aiba ori foarte mult par ori sa nu aiba mai deloc. Cu toate acestea, in primele luni de viata, parul nou-nascutului va cadea, schimbandu-si structura, grosimea si culoarea.
Potrivit specialistilor, caderea parului nou-nascutului este un lucru cat se poate de normal, aceasta stare datorandu-se faptului ca foliculii stagneaza din evolutie, asteptand sa creasca noul par. Modificarile hormonale ce se petrec in aceasta perioada determina caderea parului.
Pe parcursul celor noua luni de sarcina, bebelusul are o concentratie destul de mare de hormoni sexuali, fapt ce determina cresterea podoabei capilare. Dupa nastere, nivelul acestora se diminueaza, generand caderea parului.
Culoarea firului de par poate suferi si ea ceva modificari importante. La nastere este posibil ca micutul sa se nasca cu un par de culoare neagra, cu destul de mult volum. Dupa caderea sa, parintii pot fi surprinsi sa observe ca aceasta culoare va capata ceva modificari, fiind, poate, mult mai deschisa decat s-ar fi asteptat.
Somnul nou-nascutului pe aceeasi parte a capului poate genera tocirea firelor de par din acea zona. Cu alte cuvinte, in cazul in care observati anumite discrepante de acest gen nu este cazul sa va alarmati, ci, doar sa analizati modul in care doarme nou-nascutul si sa incercati sa ii schimbati pozitia de somn.
Parul bebelusului nu are foarte mult volum in primii ani de viata. Este foarte posibil ca micutul sa nu aiba mai deloc par pana in jurul varstei de un anisor. Ingrosarea firului de par se realizeaza pana la implinirea varstei de trei anisori sunt de parere medicii specialisti.
In cazul in care bebelusul trece de varsta de sase luni, iar parul continua sa cada este recomandat ca parintii sa se adreseze medicului specialist pentru investigatii suplimentare. Administrarea unor tratamente contra caderii parului este contraindicata in primii ani de viata.