Este foarte important ca cei mici sa fie hraniti corect. Din pacate, uneori, constient sau nu, adoptam mai mult obiceiuri gresite. Acest lucru are un impact negativ asupra dezvoltarii copilului. Vezi mai jos cele mai frecvente erori de alimentatie comise de parinti si cum sa le evitam.
Pentru a-i asigura copilului cea mai buna dezvoltare, urmeaza regulile de alimentare corecta pentru sugari.
– Fiti atenti la calitatea produselor pe care le dati copilului sa le manance.
– Alege produse proaspete, mai putin prelucrate, fara adaosuri de coloranti artificiali, conservanti, arome sau aditivi pentru îmbunatatirea gustului si aspectului.
Ce greseli comitem cel mai des?
Lista erorilor din alimentatia sugarilor este lunga, de la selectarea necorespunzatoare a felurilor de mancare (de exemplu, introducerea prea devreme a diverselor tipuri de carnati, crenwursti, supa de pui), pana la utilizarea prea frecventa a sucurilor de fructe si a adaosului inutil de sare sau zahar la supe si piureuri de legume.
Cercetarile arata ca pana la 90% dintre copiii de pana in 3 ani mananca prea multa sare intr-o zi, si pana la 80% dintre ei consuma prea mult zahar.
De aceea este important, pentru sanatatea viitoare a copilului tau, sa nu adaugi sare sau zahar in mancarea copilului. Aceasta eroare îsi are de fapt originea în preferintele culinare ale parintilor. Adaugand sare sau îndulcind mancarea, multi parinti se gandesc ca o sa le placa mai mult copiilor si ca o sa manance pana la urma si piureul de legume. Dar preparatul care tie ti se pare delicios cu mai multa sare, este perceput diferit de copil.
Daca nu-l obisnuiesti pe cel mic cu gustul dulce si sarat, pe viitor, cand va ajunge la scoala, este foarte probabil sa nu fie un mare fan de chipsuri si ciocolata, iar in loc de bauturi acidulate dulci va alege o apa plata.