Debutul unei sarcini este insotit de diverse stari. Cele mai multe simptome de sarcina, cum ar fi problemele digestive, greata sau varsaturile, sunt destul de neplacute. Afla cu ce simptome te poti confrunta la inceputul sarcinii.
La începutul sarcinii o multime de schimbari se petrec in corpul femeii – si asta într-un ritm rapid! Lucru care nu este usor de acceptat. Unele simptome de sarcina sunt departe de a fi placute.
Oboseala si somnolenta
Aceste simptome sunt tipice la începutul sarcinii. Unele femei experimenteaza chiar si oboseala extrema, din cauza ca dezvoltarea embrionului preia o mare parte din energia mamei.
Oboseala poate fi agravata de deficiente nutritionale. De aceea este important sa aveti o dieta sanatoasa, compusa din toate elemente nutritive importante, în special proteine, vitamine si minerale.
Greata si varsaturile
Aceste simptome de sarcina pot fi foarte enervante si de multe ori apar pe tot parcursul zilei, nu numai dimineata. Cauza lor este o concentratie mare de hormoni, esentiali pentru dezvoltarea copilului. Simptomele severe indica faptul ca exista o multime de astfel de hormoni, care pregatesc o buna dezvoltare a fatului.Cercetatorii din Canada chiar au descoperit ceva senzational: copiii ai caror mame au avut greaturi severe pe perioada sarcinii, sunt mai dezvoltati intelectual!
Ameteli
La începutul sarcinii pot sa ai ameteli si stari de lesin, care sunt rezultatul schimbarilor de presiune (ca atunci cand te ridici brusc din pozitia culcat). Starile de lesin pot aparea atunci cand cantitatea de sange care circula prin creier, nu este suficienta ca sa furnizeze o cantitate adecvata de oxigen. Acest lucru apare cel mai probabil ca urmare a scaderii de presiune, ceea ce este de des intalnit la începutul sarcinii. De asemenea, cauza unei sincope poate fi nivelul scazut de zahar din sange. Din fericire, cazurile de lesin sunt foarte rare.
Probleme digestive
Nivelul ridicat de hormoni cauzeaza, de asemenea, probleme cu sistemul digestiv. Relaxarea musculara si motilitatea gastro-intestinala scazuta pot provoca arsuri la stomac, constipatie si flatulenta. Daca te confrunti cu astfel de probleme, este esential sa schimbi dieta. Trebuie sa eviti alimentele prajite, alimentele grase si pe cele procesate.Viitoarea mama ar trebui sa manance multe fructe si legume bogate in fibre si sa bea multa apa.