In cazul in care copilul tau sufera de dermatita atopica, nu este lipsit de importanta cu ce il imbraci. Dermatita atopica la bebelusi este o boala a pielii, iar hainele sunt cel mai aproape de pielea copilului, asa ca ar trebui sa fii foarte atenta la imbracaminte.
Dermatita atopica la bebelusi se manifesta prin zone rosiatice la nivelul pielii. De aceea, din garderoba copiilor cu dermatita atopica sunt interzise hainele din lana si cele din fibre sintetice, care pot irita pielea sau il pot face pe cel mic sa transpire.
Retine ca transpiratia pe piele este una dintre cauzele mancarimii severe. Este important ca hainele pe care le cumperi copilului tau sa fie facute din bumbac si sa nu aiba cusaturi sau parti proeminente (de exemplu, etichete), care irita pielea. Imbracamintea trebuie sa fie aerisita. Cele mai recomandate haine pentru bebelusi sunt cele de culoare alba sau pastel, deoarece pielea cu dermatita atopica reactioneaza prost la colorantii folositi pentru tesaturi.
Copiii cu dermatita atopica nu trebuie imbracati gros, cel mai bine este sa folositi mai multe straturi de haine, iar cand se face cald, incepeti sa le eliminati unul cate unul. Cum verificati daca bebelusului ii este prea cald: puneti o mana pe ceafa sa, iar daca totul este in regula, pielea in acel loc trebuie sa aiba o temperatura normala.
Haine pentru somn Bebelusii nu au nevoie de perna. Dar relevant este cu ce ii imbracam pe timpul noptii. Cand il pregatesti pe cel mic de culcare imbarca-l doar cu un body si niste pantalonasi si inveleste-l cu ceva subtire, astfel incat sa nu transpire. Primavara poate fi vorba de o patura usoara din bumbac, iar in zilele calduroase de vara nu este nevoie sa-l invelesti deloc.
Lenjeria de pat cu care pielea copilului intra in contact trebuie sa fie curata. Daca este noua, intotdeauna spalati-o inainte de folosire. Este important sa clatiti bine de detergent hainele bebelusului, eventual apelati la un program de clatire suplimentara.