[imagebrowser id=1052]Programul national de fertilizare in vitro a fost oprit din lipsa de fonduri, putand fi reluat in momentul unei rectificari bugetare.
Datorita fondurilor insuficiente, 250 de familii dornice de a avea un copil prin intermediul acestei proceduri vor trebui sa mai astepte pana atunci cand Guvernul va oferi din nou finantare pentru a suporta o mare parte dintre costurile medicale pe care le implica procedura de fertilizare.
Pana in prezent cu ajutorul sau au fost adusi pe lume un numar de 200 de copii, bucurandu-si astfel parintii care se aflau in asteptarea lor de foarte mult timp.
Banii destinati cuplurilor infertile prin programul national de fertilizare in vitro au fost realocati pacientilor suferinzi de boli grave, ale caror sanse de supravietuire sunt reduse.
In prezent, in Romania, unul din sase cupluri sufera de infertilitate si tocmai de aceea, programul national de fertilizare in vitro le-ar putea oferi o solutie pentru ca visele lor sa devina realitate, purtand in brate bebelusul mult visat.
Prin procedura de fertilizare in vitro cuplurile declarate infertile vor putea dobandi sansele de a avea un copil. Aceasta face parte din tehnicile de reproducere umana asistata, fiind o modalitate prin care spermatozoidul ajunge sa fecundeze ovulul femeii in laborator, urmand ca embrionul astfel format sa fie transferat in uterul mamei intr-o perioada de maxim 72 de ore de la conceptie.